Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Ασωπίας (Τσάτσαρι) και το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Ηγουμένου της Μονής π. Αρσενίου Γιαννακούλια.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα προς τους πιστούς αναφέρθηκε στους τιμώμενους Αγίους, στον Απόστολο Ανανία, στο Ρωμανό το Μελωδό, στους καλλικέλαδους ψάλτες Όσιο Ιωάννη Κουκουζέλη και Όσιο Γρηγόριο Δομέστικο, αλλά και στο θαύμα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, που εορτάζει η Εκκλησία μας την ημέρα αυτή. Επίσης, αναφέρθηκε στο μακαριστό Ηγούμενο π. Αρσένιο και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την εκλεκτή ψυχή του.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λεβαδείας. Το θείο λόγο κήρυξε ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το εξάμηνο Μνημόσυνο του τέως Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως και Εφημερίου του Ιερού Ναού π. Δημητρίου Αργυρίου. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο μακαριστό π. Δημήτριο και στην προσφορά του στην Ενορία και την Τοπική Εκκλησία και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την εκλεκτή ψυχή του και να δίνει δύναμη και παρηγορία στους οικείους του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.