Η Θεολογική Σχολή Αθηνών ανακαινίζεται, μεταμορφώνεται και εισέρχεται σε μία νέα εποχή!

Με συνέπεια, αποφασιστικά βήματα, η εικόνα της αλλάζει και προσλαμβάνει τον χαρακτήρα που της αρμόζει.

Ο ρεαλιστικός, στρατηγικός σχεδιασμός, βήμα – βήμα, αποδίδει και οι υποδομές της αναβαθμίζονται, καθίστανται σύγχρονες και είναι πλέον έτοιμες να υποδεχθούν το διδακτικό και διοικητικό της προσωπικό, τους φοιτητές και τους ερευνητές, σε ένα περιβάλλον αντάξιο της ιστορίας της και του πρωταγωνιστικού ρόλου, που ανέκαθεν διαδραματίζει.

Η συνάντηση του Αν. Καθηγητή Χρήστου Καραγιάννη με τον εγνωσμένης αξίας αγιογράφο και πρώην μέλος ΔΕΠ του Τμ. Θεολογίας, κ. Γεώργιο Κόρδη, στις 31 Αυγούστου 2020, παραμονή της ανάληψης των καθηκόντων του νέου Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, είχε ως αποτέλεσμα την αποδοχή εκ μέρους του επικεφαλής της καλλιτεχνικής ομάδας «ΩΧΡΑ» της πρότασης για αγιογράφηση περίοπτων σημείων της Σχολής, ούτως ώστε η τελευταία να αποκτήσει το χαρακτήρα και την καλαισθησία, που της αρμόζει.

Τα επόμενα βήματα ήταν η αποστολή σχετικών αιτημάτων προς την Τεχνική Υπηρεσία του ΕΚΠΑ, για να ανακαινιστεί πλήρως ο 2ος όροφος και οι είσοδοι της Σχολής μας, τα οποία κατόπιν αυτοψίας από τον Διευθυντή της ΤΥΠΑ κ. Ι. Μπαρμπαρέσο και την υπεύθυνη για τη Θεολογική Σχολή Κα Α. Δημοπούλου, με τη σύμφωνη γνώμη και αρωγή των Πρυτανικών Αρχών, έγιναν αποδεκτά.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στα μέσα Σεπτεμβρίου με σκοπό να διαφοροποιήσουν την τραγική κατάσταση που επικρατούσε.

Η διαβρωμένη σε πολλά σημεία από την υγρασία οροφή επισκευάστηκε και βάφτηκε λευκή για να φωτίσει το μέχρι πρότινος γκρίζο εσωτερικό τοπίο, ενώ το ίδιο εφαρμόστηκε και στους τοίχους του ορόφου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.