Εσπερινός ονομαστηρίων Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.Ιουστίνου.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς τελέσθηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιουστίνου, του Φιλοσόφου και Μάρτυρος. Κατά την 1η Ιουνίου άγει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.
Καλαμαριά – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Της ακολουθίας του πανηγυρικού Πολυαρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Βρυούλων κ.Παντελεήμονος (εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου), Μετρών και Αθύρων κ. Δημητρίου (εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου), Ιόππης κ. Δαμασκηνού (εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων), Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, Σιδηροκάστρου κ.Μακαρίου, Ειρηνουπόλεως κ.Δημητρίου (εκ του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας), Νεαπόλεως κ.Βαρνάβα, Πατρών κ.Χρυσοστόμου, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.Ιουστίνου και πλήθους Πρεσβυτέρων από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς και άλλες Εκκλησιαστικές Επαρχίες.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Στυλιανός Σαρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και τη ζωή του Αγίου Ιουστίνου.

Μπορείτε να ακούσετε το κήρυγμα του π. Στυλιανού στο ακόλουθο ηχητικό:
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Ήχου

00:00
00:00

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα Πάνω/Κάτω βέλος για να αυξήσετε ή να μειώσετε ένταση.
Μεταξύ των παρευρισκόμενων πιστών ήταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Ιωάννης Δαρδαμανέλης, εκπρόσωποι Στρατιωτικών και Αστυνομικών αρχών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων καθώς και πλήθος παιδιά από τα κατηχητικά σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.