Με τους μεστούς νοημάτων ύμνους τής μεγάλης εορτής των Θεοφανίων να αντηχούν στα αναλόγια των ιεροψαλτών, τελέστηκε στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, μετόχι της κατεχόμενης Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής τού Αποστόλου Βαρνάβα, το απόγευμα τής Πέμπτης 6 Ιανουαρίου, πανηγυρικός εσπερινός επί τη Συνάξει του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Καθηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα, Αρχιμ. Ιωάννης Ιωάννου.

Στην πνευματική χαρά τού Καθηγουμένου συμμετείχαν προσευχόμενοι οι Επίσκοποι Νιτρίας κ. Νικόδημος εκ τού Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Στην ακολουθία έλαβαν μέρος, επίσης, κληρικοί τής αρχιεπισκοπικής περιφέρειας και τής Εξαρχίας τού Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ψαλλομένης τής Λιτής, έγινε περιφορά τής εικόνας τής Βαπτίσεως περιμετρικά τού Ναού και ακολούθησε δέηση.

Έπειτα, αναγνώσθηκε η ευχή για την ευλόγηση των κολλύβων τής εορτής και τελέστηκε αρτοκλασία.

Μετά το πέρας τού εσπερινού, ο Καθηγούμενος δέχθηκε τον πολυχρονισμό από τους ιεροψάλτες τού Μετοχίου καθώς και τις εγκάρδιες ευχές των παρευρισκομένων στην παρακείμενη αίθουσα – συνοδικό του Μετοχίου της Μονής, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν με την παρουσία τους τα ονομαστήρια τού Καθηγουμένου τής αρχαιότερης, αλλά δυστυχώς κατεχόμενης Ιεράς Μονής τής Κύπρου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.