ΠΑΡΑΜΟΥΣ, ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας τελέστηκε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στον εορτάζοντα ιερό ναό του Αγ. Αθανασίου στην πόλη Παράμους Νέας Ιερσέης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Αποστόλου, βοηθούμενος από σύσσωμο τον ιερό κλήρο.

Στο κήρυγμά του στους πιστούς ο Μητροπολίτης κ. Απόστολος, αναφέρθηκε στη ζωή και το βίο του Αγ. Αθανασίου και στους αγώνες του για την αλήθεια της πίστεως.

Ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Σήμερα χαίρομαι πολύ που βλέπω την πανέμορφη αυτή εκκλησία, τη μοναδική του Αγίου στη Νέα Ιερσέη, γεμάτη από πιστούς, τόσα πολλά παιδιά και νέους γονείς.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι σας θα έχετε ευεργετηθεί από τον μεγάλο αυτό ιεράρχη και διδάσκαλο.

Μέσω αυτού, όπως και των άλλων αγίων, βλέπουμε το πρόσωπο του Θεού, αντανακλά την θεότητα της Αγίας Τριάδας.

Ηρθαμε από την ευλογημένη Ελλάδα και φέραμε μαζί μας εδώ στην Αμερική την Ορθοδοξία. Συνεχίζουμε να χτίζουμε εκκλησίες, να στηρίζουμε την πίστη μας και να διατηρούμε τα ιερά και τα όσιά μας.

Σας παρακαλώ να είστε και εσείς συμμέτοχοι, συν απόστολοι και συνεχιστές της μεγάλης αυτής παρακαταθήκης.

Τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλιου. Από αριστερά, οι: Ντόρα Κοντογιάννη, Ανδρέας Χίος, Τόνια Γιάγκου, Σπύρος Λιάκας, πρόεδρος, Αντώνης Εμμανουηλίδης, Κωνσταντίνος Τομαράς, Πέτρος Παϊζης. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Εύχομαι ολόψυχα το όνομα του Χριστού να είναι πάντοτε ενσαρκωμένο μέσα στις ψυχές, στα σώματα και στις καρδιές σας και ο Αγιος Αθανάσιος να αποτελεί το φως στη ζωή, να σας ακολουθεί, να θεραπεύει τις ασθένειες και να φωτίζει τα παιδιά μας».

Ο ιερατικός προϊστάμενος του ναού, π. Νικόλαος Ματαράγκας, καλωσόρισε τον Μητροπολίτη κ. Απόστολο και τους ιερείς στον πανηγυρίζοντα ναό, λέγοντας πως η παρουσία τους προσδίδει ιδιαίτερη τιμή στην κοινότητα και ευχήθηκε ο Αγ. Αθανάσιος να προστατεύει όλο τον κόσμο.

Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Σπύρος Λιάκας, ευχαρίστησε μέσω «Εθνικού Κήρυκα» τους πιστούς που παρευρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις και ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους τους εορτάζοντες και εορτάζουσες.

«Η ενορία μας μεγαλώνει και προοδεύει συνεχώς. Το καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί η αγιογράφηση της εκκλησίας που θα την κάνει ακόμα πιο όμορφη.

Στις 5 και 6 Οκτωβρίου του 2024 θα κάνουμε τα εγκαίνια και καλούμε όλους τους ομογενείς να μας επισκεφθούν και να γιορτάσουν μαζί μας», ανέφερε.

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, Αρετή Παύλου, τόνισε ότι και τα 65 μέλη του συλλόγου εργάζονται αρμονικά, με αγάπη, προσφέροντας σημαντικό έργο σε διάφορες κοινωφελείς δραστηριότητες.

«Σήμερα μετά τον Εσπερινό και αύριο ανήμερα της εορτής ετοιμάσαμε φαγητό και γλυκίσματα για τους πιστούς.

Οπως πάντα, προσφέρουμε ό,τι μπορούμε στην αγαπημένη μας εκκλησία», είπε.

Η Τόνια Γιάγκου, υπεύθυνη του ελληνικού σχολείου και του προγράμματος χορού τόνισε ότι η κοινότητα έχει ένα πολύ οργανωμένο πρόγραμμα νεολαίας.

«Τα παιδιά μας ασχολούνται σε πολλές επιμορφωτικές δραστηριότητες, παιχνίδια και διασκέδαση.

Το Κατηχητικό μας σχολείο έχει τάξεις από το προνήπιο έως και την 12η με τα μαθήματα να γίνονται κάθε Κυριακή, ακολουθώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Αρχιεπισκοπής.

Τα μαθήματα του ελληνικού σχολείου, με 65 μαθητές, γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, 4:30 με 6:30 με τάξεις από το προνήπιο έως και την 6η τάξη.

Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, 6:30 με 8, έχουμε το χορευτικό μας πρόγραμμα με 60 παιδιά», τόνισε.

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη κ. Αποστόλου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας η Φιλόπτωχος Αδελφότητα παρέθεσε δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.