Την άποψη ότι ο ιός μεταδίδεται και μέσα από τη Θεία Κοινωνία εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο γενετιστής Μανώλης Δερμιτζάκης διαφωνώντας κάθετα με την άποψη ης καθηγήτριας Αθηνάς Λινού.

Σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης κλήθηκε να σχολιάσει τη χθεσινή τοποθέτηση της Αθηνάς Λινού πως «δεν υπάρχει μελέτη, η οποία να αποδεικνύει ότι μέσω της Θείας Κοινωνίας μεταδίδεται η νόσος», αλλά και ότι «δεν μπορούμε να λύσουμε θέματα πνευματικά και ορθοδόξου πίστεως με τη λογική».

Ο καθηγητής κ. Δερμιτζάκης διαφώνησε λοιπόν κάθετα μαζί της όπως είπε και υποστήριξε πως ο ιός μεταδίδεται από το σκεύος, όπως το χαρακτήρισε, που κοινωνούμε. Μάλιστα τόνισε πως αυτό είναι απόλυτα λογικό να συμβαίνει.

Αυτό που προκαλεί όμως αλγεινή εντύπωση είναι η τοποθέτηση του κ. Δερμιτζάκη πως το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας είναι κάτι συμβολικό! Επικαλέστηκε μάλιστα το γεγονός πως και ο ίδιος είναι κοντά στην Εκκλησία και μιλάει με πιστούς.

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΑΘΗΝΑ ΛΙΝΟΥ

«Εγώ είμαι πιστή ορθόδοξη χριστιανή και ξέρω πως υπάρχουν και θείες λειτουργίες (…) στις οποίες δεν απαιτείται η κοινωνία με το ίδιο κουταλάκι. Από την άλλη μεριά πρέπει να αναγνωρίσω ότι όντως επιδημιολογική μελέτη η οποία να αποδεικνύει ότι διά της καταπόσεως, όχι μόνο του σάλιου αλλά και του ίδιου του ιού, μεταδίδεται η νόσος δεν υπάρχει», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση. «Δεν υπάρχει μελέτη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. «Νομίζω ότι δεν μπορούμε να λύσουμε θέματα πνευματικά και ορθοδόξου πίστεως με λογική. Το μεταφυσικό, συμφωνώ απόλυτα, δεν αποδεικνύεται.

Όμως επιμένω ότι μελέτη παγκόσμια, γιατί παρακολουθώ όλη την έρευνα καθημερινά, η οποία να δείχνει ότι μεταδίδεται ο ιός διά της καταπόσεως (…) δεν υπάρχει», υποστήριξε και απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι λαμβάνει τη θεία κοινωνία. Η κυρία Λινού τόνισε ότι με έγκαιρη λήψη περισσότερων μέτρων περιορισμού της διασποράς, τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα μπορούσαν να παραμείνουν ανοιχτά. Παράλληλα υποστήριξε πως υπάρχουν έρευνες που έχουν δημοσιευτεί στο πιο έγκριτο περιοδικό στον κόσμο, το Science, που δείχνουν ότι τα παιδιά έχουν αντισώματα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.