Ομάδα από τα διάφορα επενδυτικά ταμεία του Κατάρ θα μεταβεί στην Κύπρο για να διερευνήσει τις προοπτικές για επενδύσεις της χώρας στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας και του τουρισμού, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τη συνάντηση του με τον Εμίρη του Κατάρ, Tamim bin Hamad Al Thani.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «το Κατάρ ήταν η πρώτη χώρα από τις χώρες του Κόλπου την οποία επισκέπτομαι τόσο για τα διμερή μας θέματα, αλλά και με αφορμή τις εξελίξεις στην περιοχή μας, και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει το Κατάρ.

Να ξεκινήσω από τις διμερείς μας σχέσεις και τη συμφωνία σήμερα με τον Εμίρη της χώρας για την ανάγκη να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας, ειδικότερα στον οικονομικό τομέα.

Και χαιρετίζω το γεγονός ότι μέσα στο πλαίσιο της συνάντησης μας αποφάσισε να στείλει στην Κύπρο τις επόμενες των εβδομάδων, μια ομάδα από τα διάφορα επενδυτικά ταμεία της χώρας, έτσι ώστε να διερευνήσουν τις προοπτικές για επενδύσεις της χώρας του στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας και του τουρισμού.

Από κει και πέρα σήμερα υπογράφτηκε ένα σημαντικό Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα της Παιδείας το οποίο ανοίγει τον δρόμο, έτσι ώστε τα Πανεπιστήμια της χωράς μας να συμπεριληφθούν στους καταλόγους των Πανεπιστημίων που το Κατάρ δίνει υποτροφίες σε υπηκόους του για να σπουδάσουν στο εξωτερικό».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.