Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος μέσα στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Δυτική Αυστραλία επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή όπου χτίζεται η νέα Βασιλειάδα, η οποία πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες των εμπερίστατων ηλικιωμένων συνανθρώπων μας στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι το θεμέλιο λίθο έθεσε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος τον προηγούμενο Ιούλιο. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο δεν θα έχει ιδρυματικό χαρακτήρα. Οι ηλικιωμένοι που θα μετέχουν στο πρόγραμμα της Βασιλειάδας θα λαμβάνουν ότι βοήθεια χρειάζονται παραμένοντας στο σπίτι τους.

Το νέο κτίριο θα λειτουργήσει ως χώρος συγκέντρωσης και δημιουργικής απασχόλησης των ηλικιωμένων κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και για τις διοικητικές ανάγκες του συντονισμού.

Οι εργασίες προχωρούν με σύντομους ρυθμούς και αναμένεται μέχρι το Πάσχα του 2020 να γίνουν τα εγκαίνια των κτιρίων.

Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος έχει ήδη αρχίσει τις διαδικασίες για την ανέγερση δύο ακόμη κτιριακών συγκροτημάτων της Βασιλειάδας, στο Σύδνεϋ και στη Μελβούρνη.

Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε και τον ήδη υπάρχοντα ευκτήριο οίκο για τους ηλικιωμένους της Ελληνικής Κοινότητας και είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους που διαμένουν εκεί, καθώς και με το προσωπικό και τη Διοίκηση των υπηρεσιών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.