Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας παρέδωσε στη Μονή Πσκοφ, μοναδικές εικόνες που είχαν κλαπεί από τους Ναζί εισβολείς κατά τη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου .Οι εικόνες παραδόθηκαν από τον Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ στον Μητροπολίτη Πσκοφ κ. Τύχων, και αφπρπ’υν μια σειρά από 12 (μηνιαία) εικονίδια που περιέχουν εικόνες αγίων που τιμόνται πολύ στην Εκκλησία της Ρωσίας.

Οι εικόνες είναι βαμμένες με χρώματα που βασίζονται σε αυγοτέμπερα σε ξύλο και γκέσο (έδαφος αποτελούμενο από στρώματα κιμωλίας ή αλάβαστρου και κόλλας).Αγιογραφήθηκαν στο αγιογραφείο της Μονής Πσκοφ από άγνωστους αγιογράφους τον 18ο αιώνα.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, οι εικόνες μεταφέρθηκαν από τους κατακτητές στο έδαφος της Γερμανίας, και βρέθηκαν σε ιδιωτική συλλογή στο εξωτερικό.Ο Μητροπολίτης Tύχων από την πλευρά του ευχαρίστησε το Συμβούλιο Ασφαλείας για το έργο του στην επιστροφή των πολύτιμων εικόνων στη Ρωσία.Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο, οι ιερές εικόνες θα πάρουν μια αξιόλογη θέση στη ζωή των ορθόδοξων χριστιανών του Πσκοφ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.