Για το ενδεχόμενο μικρής παράτασης για την Επιστρεπτέα ΙΙΙ προϊδέαζε νωρίτερα και σχετικό ρεπορτάζ, καθώς για πρώτη φορά περιλαμβάνονται επιχειρήσεις και επαγγελματίες που είχαν αποκλειστεί από τους προηγούμενους κύκλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρυθμός υποβολής των αιτήσεων κινείται σε υψηλά επίπεδα και ο αριθμός τους είχε φτάσει το πρωί και στις 124.000.

Το ενδεχόμενο μικρής παράτασης λόγω τρων εκτάκτων συνθηκών που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας των προηγουμένων ημερών, στη διορία που λήγει σήμερα για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στα προνομιακά δάνεια με τη μορφή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, εξετάζει να ανακοινώσει μέσα στην ημέρα το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρυθμός υποβολής των αιτήσεων κινείται σε υψηλά επίπεδα και ο αριθμός τους είχε φτάσει το πρωί και στις 124.000.

Μέχρι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου θα πρέπει οι επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή (έως το τέλος Ιουλίου) να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ή 300 ευρώ. Οι επιχειρήσεις που θα λάβουν ειδική αποζημίωση 534 ευρώ δραστηριοποιούνται στους ακόλουθους κλάδους:

• Υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο σε ΑΕΙ.

• Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρα ανοιχτής προστασίας ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), με εξαίρεση: τις υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία, τις υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους, τις υπηρεσίες επαγγελματικής αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες, τις υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης για άτομα με αναπηρίες, τις υπηρεσίες που παρέχονται σε εγκαταστάσεις ορφανοτροφείων.

• Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών τραπεζιού.

• Υπηρεσίες χαρτοπαικτικής λέσχης.

• Υπηρεσίες ντισκοτέκ (χωρίς προσφορά ποτού ή φαγητού).

Αποζημίωση 300 ευρώ θα λάβουν οι επιχειρήσεις με:

• Υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία).

• Υπηρεσίες που παρέχονται από φοιτητικά εστιατόρια, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away).

Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, με την οποία δηλώνεται ότι: ο δικαιούχος δεν απασχολεί εργαζομένους ή απασχολεί μέχρι και είκοσι (20) εργαζομένους ή είναι αυτοαπασχολούμενος ή ελεύθερος επαγγελματίας.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό της δικαιούχου επιχείρησης που δηλώνεται στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση του TAXISnet της ΑΑΔΕ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.