Επιστολή των δύο μοναχών στην Ιερά Σύνοδο – Παραβίαση η συγκρότηση εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου – «H λειτουργία του δεν προβλέπεται από τον Καταστατικό Χάρτη» – Όσα αναφέρουν στην επιστολή.

Επιστολή των δύο μοναχών μέσω των δικηγόρων τους προς την Ιερά Σύνοδο για το μέγα υπό διερεύνηση σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ.

Οι δύο μοναχοί μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι η συγκρότηση εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου έγινα παράτυπα, επικαλούμενοι το καταστατικό.

Στη δημοσιότητα η επιστολή διορισμού του Χρίστου στη Θρονική Επιτροπή της Μητρόπολης Ταμασού
«Όφειλε η Ιερά Σύνοδος κατά την πρόσφατη συνεδρία της να παραπέμψει την υπόθεση των πελατών μας στην υφιστάμενη Ανακριτική Επιτροπή και όχι να συγκροτήσει ad hoc Εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο, η λειτουργία του οποίου δεν προβλέπεται από τον Καταστατικό Χάρτη» αναφέρουν συγκεκριμένα οι δικηγόροι των δύο.

Ο Ηγούμενος Νεκτάριος ζητά άδεια να καταθέσει βίντεο και sms με τον Μητροπολίτη – Πληροφορίες για το περιεχόμενο
«Αντιθέτως προβλέπεται η λειτουργία Πενταμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου με ετήσια θητεία των μελών του, τα οποία εκλέγονται τον Σεπτέμβριο κάθε έτους. Ενώπιον του Δικαστηρίου αυτού η Ανακριτική Επιτροπή θα υποβάλει το πόρισμα της και το δικαστήριο αυτό θα κρίνει περί της ενοχής ή αθωότητας των καταγγελλομένων» τονίζεται.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.