Αγαπητέ Ερσίν, ας βγάλουμε απο το τέλμα το Κυπριακό, και να επιστρέψουμε στον διάλογο, με όχημα τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Κάπως έτσι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ζητά απο τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να ανταποκριθεί, μέσα απο την εξασέλιδη επιστολή του, που εστάλη σε μια απέλιπδα προσπάθεια, το τρένο να ξαναμπεί στις ράγες.
Επιστολή, την οποία δημοσιεύει σήμερα, η εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος”
 

“Πιστεύω ότι δεν είναι προς όφελος κανενός να παραμείνει το status quo. Γι` αυτό θα πρέπει να επισπεύσουμε τις προσπάθειές μας ώστε να καταλήξουμε σε μια διευθέτηση που θα επανενώνει τη χώρα μας, τερματίζοντας ταυτόχρονα το αίσθημα απομόνωσης της τουρκοκυπριακής πλευράς”
 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρεται στα μέτρα που υποβλήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, για το Βαρώσι, επαναλαμβάνοντας την πρόταση για διευθέτηση των εσόδων απο τους υδρογονάνθρακες, εαν και εφόσον πρώτα η Τουρκία, συμφωνήσει στην οριοθέτηση ΑΟΖ.
Την ιδια ώρα στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα, ως προς την βάση των συνομιλιών, για να ξεκινήσει εκ νέου ο διάλογος.
 

“Είναι ισχυρή πεποίθησή μου ότι πρέπει να διαπραγματευόμαστε μέσα σε αυτό που είναι εφικτό και ρεαλιστικό και όχι σε αυτό που είναι επιθυμητό, αλλά αδύνατο να επιτευχθεί. Και μιλάω, φυσικά, για νέες ιδέες που παρουσιάζονται, όπως η λύση των δύο κρατών ή η «κυρίαρχη ισότητα»”
 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπενθυμίζει την παλαιότερη συμφωνία του με τον Ντερβίς Έρογλου το 2014, για επιδίωξη λύσης βασισμένης στην αποκεντρωμένη ομοσπονδία, ενω επαναλαμβάνει την βούληση για επανεκκίνηση του διαλόγου, απο το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά.

Μαρία Παναγιώτου – Εκπρόσωπος Τύπου ΕΔΕΚ 
Με την επιμονή στα ΜΟΕ το Κυπριακό υποβαθμίζεται σε δικοινοτικό πρόβλημα και απενοχοποιείται η Τουρκία από τις όποιες ευθύνες.

Συγκληση Εθνικού Συμβουλίου, με αφορμή τις νέες Τουρκικές προκλήσεις, ζητούν οι Οικολόγοι.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.