Επισκέπτεται το Φανάρι ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας – Επίσκεψη μεγάλης σημασίας.

Μεγάλης σημασίας θεωρείται η ολιγοήμερη επίσκεψη, που πρόκειται να πραγματοποιήσει αυτές τις μέρες ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας στο κέντρο της Ορθοδοξίας, στο Οικουμενικό μαςΠατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Πανιερώτατος επισκέπτεται το Πατριαρχείο μαζί με τη Συνοδεία του και εβδομηκονταμελή όμιλο Προσκυνητών, κατόπιν ευλογίας του ίδιου του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στη θρονική εορτή της μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Ο Παναγιώτατατος, ο οποίος, σύμφωνα και με το επίσημο Δελτίο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θα προΐσταται των Ακολουθιών κατά το διήμερο των εορτασμών, πρόκειται να χειροτονήσει, κατά την κυριώνυμη ημέρα της
εορτής, κατά τη διάρκεια Πατριαρχικού και Συνοδικού Συλλειτούργου, σε Διάκονο τον μοναχό Βαρθολομαίο από την Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ Φτερικουδίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.

Η χειροτονία, γίνεται κατόπιν ευλογίας του ίδιου του Πατριάρχη, αφού ο εν λόγω μοναχός έλαβε κατά την κουρά του το όνομα του μεγάλου Αποστόλου και προς τιμήν του Προκαθημένου του Οικουμενικού Θρόνου, Παναγιωτάτου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για το νεοχειροτονούμενο αλλά και την Τοπική Εκκλησία των Ταμασέων το γεγονός ότι θα λάβει τη χάρη της Ιερωσύνης από τα Αρχιερατικά χέρια του Πρώτου των Ορθοδόξων Ιεραρχών, του Σεπτού μας Οικουμενικού Πατριάρχη κ κ. Βαρθολομαίου.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την από ετών αγαστή σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής δια του Μητροπολίτου κ. Ησαΐου μαζί με το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και ιδιαίτερα με τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Μια σχέση που δηλώνει τον απεριόριστο σεβασμό προς την μητέρα Εκκλησία, που πάντα στέκεται ως φωτεινός φάρος και δίνει την μαρτυρία της ορθοδόξου πίστεως.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.