Μια από τις διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ρίβνε, στη βορειοδυτική Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα. Επρόκειτο για ομάδα περίπου 20 «ορθοδόξων» οι οποίοι στάθηκαν με πανό διαδηλώνοντας κατά του εμβολιασμού έξω από το τοπικό νοσοκομείο. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις είχαν γίνει νωρίτερα και στο Κίεβο με την υποστήριξη της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας.

Ο επικεφαλής του τοπικού νοσοκομείο Ευγέν Κουτσερούκ σκέφτηκε μια ριζοσπαστική και ενδεχομένως αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου. Πήρε τους διαδηλωτές και τους έκανε «ξενάγηση» στο τμήμα του νοσοκομείου όπου νοσηλεύονται οι ασθενείς με κορονοϊό.

Απάντηση Τρίκκης Χρυσοστόμου σε Δήμαρχο για εμβολιαστικά κέντρα

«Είμαι εχθρικά διακείμενος απέναντι σε ανθρώπους που δεν εμβολιάζονται. Παραπλανούν εκείνους που θέλουν να εμβολιαστούν. Είχαμε ολόκληρο ρεύμα αντιπάλων του εμβολιασμού, οι οποίοι έλεγαν κάτι παραμύθια, ότι τα εμβόλια έχουν σχεδόν μεταφυσικές επιπτώσεις. Ήρθε στο νοσοκομείο μας ομάδα από τέτοιους ανθρώπους. Τους ντύσαμε με προστατευτικές στολές και τους πήγαμε στους θαλάμους όπου νοσηλεύονται οι ασθενείς (σ.σ. με κορονοϊό). Νομίζω ότι μετά από τέτοια ξενάγηση άλλαξαν γνώμη» δήλωσε ο Κουτσερούκ σε τοπικά ΜΜΕ του Ρίβνε.

Ο ίδιος ο αρχίατρος θεωρεί ότι η μόνη προστασία από τον κορονοϊό είναι ο εμβολιασμός. «Ο εμβολιασμός είναι η μοναδική σωτηρία από τον θάνατο. Αν ο εμβολιασμένος αρρωσταίνει τότε η ασθένεια κυλάει πολύ πιο εύκολα. Οι γιατροί αυτοί τη στιγμή δεν έχουν κανένα φάρμακο που μπορεί να το γιατρέψει» τόνισε ο Κουτσερούκ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.