Για πρώτη φορά ως Επίσκοπος εόρτασε τα σεπτά του ονομαστήρια ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος κατά το διήμερο 14 – 15 Νοεμβρίου, στην Πέρθη.

Το εσπέρας του Σαββάτου τελέστηκε Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και ακολούθησε δεξίωση στην παρακείμενη αίθουσα της ελληνικής κοινότητας προς τιμήν του Θεοφιλεστάτου.

Ο προϊστάμενος του ιερού ναού π. Ελευθέριος Γεροβασίλης εκ μέρους όλων των ιερέων ευχήθηκε για τα ονομαστήρια του Επισκόπου Κυανέων.

Ο Θεοφιλέστατος τόνισε την απέραντη αγάπη του Αγίου Ελπιδίου προς τον Θεό, καθώς δεν αρνήθηκε την πίστη του στον Ιησού Χριστό και προτίμησε το μαρτύριο από τις γήινες απολαύσεις.

Επίσης, ανέφερε στους παρευρισκομένους το μέγεθος της πατρικής αγάπης και στοργής του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου προς τη Θεοφιλία του και ζήτησε από τους πιστούς τις προσευχές τους, τόσο για τον Σεβασμιώτατο, όσο και για τον ίδιο, για να εκπληρώσουν το δύσκολο έργο της εκκλησιαστικής ποιμαντορίας.

Ανήμερα των ονομαστηρίων του, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου και μετά το πέρας δέχτηκε τις ευχές από το εκκλησίασμα, τόσο εντός του ναού, όσο και στο εόρτιο γεύμα προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου και προς τιμήν των σεπτών ονομαστηρίων του.

Αξίζει να σημειωθεί η αγάπη και η εκτίμηση των πιστών της Πέρθης προς το πρόσωπο του Θεοφιλεστάτου, οι οποίοι συμμετείχαν με κατάνυξη στις εόρτιες ακολουθίες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.