Στον απόηχο της εξοδίου ακολουθίας του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κυρού Ιωάννου (Τασσιά), η οποία ως γνωστόν ετελέσθη σύμφωνα με τα προς αποτροπήν της εξαπλώσεως της νόσου του κορωνοιού, νομοθετηθέντα περιοριστικά μέτρα, στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ετέλεσαν επιμνημόσυνη Δέηση εις μνήμην του μακαριστού Μητροπολίτου.

Με την ευλογία και παροτρύνση του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και κατόπιν της κανονικής αδείας του Τοποτηρητού Μητροπολίτου, Σεβασμιωτάτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, ο πανοσιολ. αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Αθανασίου, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ.Θ., ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος αυτής πανοσιολ. αρχιμανδρίτης π. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης και ο Γραμματεύς του Μητροπολιτικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, πανοσιολ. αρχιμανδρίτης π. Ευθύμιος Βακαλάκης, μετέβησαν την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου ε.ε. εις Λαγκαδάν, όπου, σε κλίμα συγκίνησης λόγω των πνευματικών δεσμών του εκλιπόντος με την οικογένειαν της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, αλλά και των προσωπικών τοιούτων με τους συγκεκριμένους κληρικούς, ετέλεσαν επιμνημόσυνη Δέηση επί του μνήματος του κεκοιμημένου Μητροπολίτου έμπροσθεν του ιερού Βήματος του Μητροπολιτικού ναού της αγίας Παρασκευής.

Ευχόμεθα όπως η μνήμη αυτού είη αιωνία, ο δε Κύριος της Ζωής και του θανάτου, αναπαύση την ψυχήν αυτού εις την χώραν των αγίων και των δικαίων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.