Επιμνημόσυνη Δέηση – τηρουμένων όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων προστασίας – τέλεσε σήμερα Παρασκευή 23 Απριλίου, (ημέρα θανάτου του ήρωα της Ελληνικής Επαναστάσεως το 1827) στο ταφικό μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη που βρίσκεται στο Νέο Φάληρο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Στεφάνι κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Ιωάννης Μώραλης και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ.Σταυρούλα Αντωνάκου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής κ.Στέφανος Μίλεσης ο οποίος μιλώντας για «την προσωπικότητα, τα στρατηγήματα και τις πράξεις» του Γ.Καραϊσκάκη, αναφέρθηκε με έμφαση στους «τρεις πυλώνες που αποτέλεσαν τις βάσεις της επιτυχίας του. Στη δικαιοσύνη, στη συναδελφικότητα και στην πίστη στο Θεό» όπως χαρακτηριστικά είπε, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «στηριζόμενος σε αυτές τις τρεις θεμελιώδεις αξίες κατάφερε να ενώσει τους Έλληνες και να ανάψει ξανά τη μισοσβησμένη φλόγα της Επανάστασης στη Ρούμελη και σε ολάκερη την Ελλάδα».

Η λιτή αυτή εκδήλωση μνήμης ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Σήμερα στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η μάχη των Αθηνών και η συμβολή του Γεωργίου Καραϊσκάκη και του Ιωάννου Μακρυγιάννη».

Η Ημερίδα θα αρχίσει με χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Εισηγήσεις θα παρουσιάσουν ο κ.Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων και συγγραφέας, ο κ.Χαράλαμπος Μηνάογλου, Δρ Σύγχρονης Ιστορίας και Διευθυντής του Λυκείου της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής και ο κ.Στέφανος Μίλεσης, Ιστορικός Ερευνητής.

Θα συντονίσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Νήφων Καπογιάννης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Τόσο η τέλεση του Ιερού Μνημοσύνου, όσο και η ημερίδα που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς το απόγευμα, εντάσσονται στο πλαίσιο των Εορτασμών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Γραφείο Αιρέσεων Ι.Μ.Πειραιώς
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.