Η κυβέρνηση, αναμένεται να αναλάβει την σχετική νομοθετική πρωτοβουλία έως το τέλος του έτους, με το κόστος της σταδιακής μετάβασης στο νέο σύστημα να υπολογίζεται σε τουλάχιστον 40 δις ευρώ.

Το νέο σύστημα αφορά μόνο στην επικουρική ασφάλιση.

Δεν προβλέπεται καμία παρέμβαση στις κύριες συντάξεις, ούτε στο εφάπαξ.

Δεν θα υπάρξει παρέμβαση στο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, δεδομένου ότι με βάση παλαιότερη ρύθμιση η αναπροσαρμογή του έχει -ούτως ή άλλως- συνδεθεί με το προσδόκιμο ζωής.

Στο νέο σύστημα, θα ενταχθούν α) νέοι εργαζόμενοι, β) παλαιοί (εθελοντικά) και γ) ασφαλισμένοι σε κλάδους για τους οποίους δεν υπήρχε πρόβλεψη για επικουρική ασφάλιση (εθελοντικά).

Κάθε ασφαλισμένος θα διαμορφώνει ατομικό ασφαλιστικό λογαριασμό και οι εισφορές του δεν θα κατευθύνονται για την καταβολή της σύνταξης των παλαιοτέρων εργαζομένων

Οι εισφορές, στο τέλος του εργασιακού βίου θα χορηγούνται υπό την μορφή σύνταξης και όχι ως εφάπαξ παροχή.

Το σύστημα, θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του Δημοσίου, ενώ εντός αυτού θα δραστηριοποιούνται και ιδιωτικές εταιρείες.

Θα υπάρξει ρήτρα διατήρησης του κεφαλαίου, ώστε να μειωθούν οι συνέπειες πιθανού επενδυτικού κινδύνου.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κατά την διάρκεια παρέμβασης του σε φόρουμ με θέμα «Αξιόπιστο Σχέδιο για το ασφαλιστικό», που οργάνωσε ο Κύκλος Ιδεών, προανήγγειλε «νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο για το Ασφαλιστικό» το οποίο -όπως υπογράμμισε- θα παρέχει εγγύηση για τους συνταξιούχους και τους παλαιούς εργαζόμενους και παράλληλα βεβαιότητα για τους νέους σχετικά με την απρόσκοπτη παροχή των επικουρικών συντάξεων.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ

Πληρωμές 16,6 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ με επιστροφή δημοσιονομικής πειθαρχίας

Στους λογαριασμούς 234.344 δικαιούχων πιστώνονται σταδιακά από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου οι ενισχύσεις που προκύπτουν από το καθεστώς της Επιστροφής Δημοσιονομικής Πειθαρχίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.