Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής και πρόεδρος της ΄΄΄Δύναμις Ελληνισμού΄΄, κος Δημήτρης Καμμένος. ΠΡΟΣ: Την κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. ΘΕΜΑ: Άγνωστοι κατέστρεψαν τον τσιμεντένιο σταυρό στην θέση Απελή Μυτιλήνης.

Κυρία Υπουργέ,

Άγνωστοι κατέστρεψαν την Δευτέρα τον τσιμεντένιο σταυρό στη θέση Απελή Μυτιλήνης, για τον οποίο οι αλληλέγγυοι της Λέσβου μέλη της Κίνησης «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», είχαν αποστείλει επιστολή προς τον Δήμαρχο της Λέσβου και προς τον Λιμενάρχη της Μυτιλήνης, ζητώντας τους το ασύλληπτο: «να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, της τοποθέτησης ενός μεγάλου τσιμεντένιου σταυρού στη θέση Απελή Μυτιλήνης διότι θεωρούσαν ότι η: «Η πράξη αυτή είναι παράνομη , αντιαισθητική ( θυμίζει τάφο ) αλλά κυρίως προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού , σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας».

Σημείωναν παράλληλα στην επιστολή τους ότι «με τον τρόπο αυτόν να αποτρέπονται αλλόθρησκοι ( προφανώς πρόσφυγες και μετανάστες ) να προσέρχονται για κολύμβηση».

Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στην ίδια μας την χώρα. Επειδή κάποιοι ενοχλούνται με το Ιερό Θρησκευτικό Σύμβολο της Ορθοδοξίας μας και θεωρούν ότι «νευριάζουν» οι αλλόθρησκοι, το διέλυσαν.

Ο Σταυρός του Κυρίου αποτελεί για τη χριστιανική πίστη κορυφαίο σύμβολο θυσίας και αγιασμού. Είναι το αγιότερο σημείο και το προσφιλέστερο σύμβολο της Ορθοδόξου Χριστιανικής Θρησκείας. Και «κάποιοι» είχαν το θράσος να το καταστρέψουν.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

Ποια είναι η θέση σας απέναντι στο περιστατικό; Οι τοπικές αστυνομικές αρχές πώς έχουν επιληφθεί επί της καταστροφής του Ιερού μας Συμβόλου; Έχει κινηθεί η διαδικασία για να εντοπιστούν οι ένοχοι ή θα αποσιωπηθεί το περιστατικό;

Θα ερωτηθεί και η ως άνω αναφερόμενη ΜΚΟ η οποία είχε προβεί σε αυτούς τους χαρακτηρισμούς για τον συγκεκριμένο σταυρό μιας και είχε προβάλλει επιμόνως το αίτημα να απομακρυνθεί, ενδεχομένως ως υπαίτια για ηθική αυτουργία;

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί ευθεία παράβαση του Άρθρου 3 του Συντάγματος και βεβαίως της διάταξης του Άρθρου 181 ΠΚ αλλά και του αντιρατσιστικού νόμου. Θα αποδοθούν οι ευθύνες όπου αναλογούν βάσει των ανωτέρω;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Aνεξάρτητος Βουλευτής Β’ Πειραιώς

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.