ΕΛΛΑΔΑ-ΝΕΑ: Το επίδομα παιδιού βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς θα γίνει πληρωμή την Παρασκευή, μαζί με άλλα επιδόματα. Άρα τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς από την Πέμπτη το απόγευμα. Για το κοινωνικό μέρισμα, ένα μεγαλο μερος των δικαιούχων ΟΠΕΚΑ και ΟΑΕΔ που προέκυψαν από τις διασταυρώσεις και υπολογίζονται περί τις 12.000, θα πληρωθούν το αργότερο εντός της ερχόμενης βδομάδας

Επίδομα γέννησης

Η αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος υποβάλλεται είτε στην εφαρμογή Επιδόματος Γέννησης Τέκνου του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) στην ιστοσελίδα www.epidomagennisis.gr είτε μέσω της ψηφιακής δήλωσης γέννησης, για τα παιδιά που γεννιούνται σε μαιευτήρια ή νοσοκομεία.

Στην παρούσα φάση, η διαδικασία της ψηφιακής δήλωσης γέννησης θα λειτουργήσει πιλοτικά σε 15 μαιευτήρια και νοσοκομεία της χώρας, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Για την υποβολή αίτησης στην εφαρμογή Επιδόματος Γέννησης Τέκνου του ΟΠΕΚΑ, στην είσοδο, η οποία πραγματοποιείται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης της μητέρας στο πληροφοριακό σύστημα TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), δηλώνεται απαραιτήτως ο ΑΜΚΑ του γεννηθέντος παιδιού, η διεύθυνση κατοικίας της αιτούσας μητέρας, το email και ο αριθμός τηλεφώνου της, καθώς και το IBAN τραπεζικού λογαριασμού, δικαιούχος ή συνδικαιούχος του οποίου είναι η ίδια.

Για την υποβολή της ψηφιακής δήλωσης γέννησης απαιτούνται μόνο τα ταυτοποιητικά έγγραφα των γονέων του παιδιού. Με τη δήλωση γέννησης θα δηλώνονται τα στοιχεία επικοινωνίας των γονέων (κινητό τηλέφωνο, σταθερό τηλέφωνο, email, διεύθυνση κατοικίας), το ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού, δικαιούχος ή συνδικαιούχος του οποίου είναι η μητέρα, η οποία θα υποβάλλει παράλληλα και αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος γέννησης.

Κοινωνικό μέρισμα

Για το κοινωνικό μέρισμα, ένα μεγαλο μερος των δικαιούχων ΟΠΕΚΑ και ΟΑΕΔ που προέκυψαν από τις διασταυρώσεις και υπολογίζονται περί τις 12.000, θα πληρωθούν το αργότερο εντός της ερχόμενης βδομάδας

Το υπουργείο Οικονομικών, η ΑΑΔΕ και η ΗΔΙΚΑ επιδίδονται σε ένα αγώνα δρόμου για να πληρωθεί επιτέλους το κοινωνικό μέρισμα σε όλους τους δικαιούχους που περιμένουν καρτερικά πάνω από 60 μέρες.

Οι διασταυρώσεις διαρκούν περισσότερο από όσο θα ανέμενε κανείς καθώς η διαδικασία είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη με τους υπεύθυνους να «ξεψαχνίζουν» τους δικαιούχους από διαφόρους φορείς.

Όπως δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος στη Βουλή, ο τελικός αριθμός των δικαιούχων αναμένεται να είναι μικρότερος των 17.000.

Κι αυτό γιατί ανάμεσα στους 17.000 από τους 40.000 των οποίων έχουν γίνει δεκτές οι ενστάσεις, υπάρχουν αρκετές διπλοεγγραφές. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός τους.

Επίδομα παιδιού Α21

Το επίδομα παιδιού βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς θα γίνει πληρωμή την Παρασκευή, μαζί με άλλα επιδόματα. Άρα τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς από την Πέμπτη το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι όσες αιτήσεις έχουν εγκριθεί από τις 20 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου για το επίδομα παιδιού Α21 θα πληρωθούν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

Όπως γίνεται συνήθως, μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής σε περίπου μία εβδομάδα εκτιμάται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ότι θα ανοίξει και η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21 για το 2020.

Η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού, είναι και φέτος προσβάσιμη όπως και πέρυσι μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr). Η είσοδος γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.