ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Αίτηση και κριτήρια για επίδομα ενοικίου 2019. Πως συμπληρώνουμε την αίτηση για το επίδομα ενοικίου 2019 και ποια είναι τα κριτήρια αφού απομένει η υπουργική απόφαση για να ανοίξει η πλατφόρμα επιδόματος ενοικίου, ενώ αναμένονται διευκρινίσεις σχετικά και με τον αριθμό παροχής ρεύματος και το αν πρέπει να ταυτίζεται ο δικαιούχος με το μισθωτήριο.

Δικαιούχοι που διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία, θα λαμβάνουν το επίδομα ενοικίου μηνιαίως εφόσον έχει δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός ενώ στην περίπτωση δικαιούχου που επιβαρύνεται με το κόστος εξυπηρέτησης στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας το επίδομα καταβάλλεται απευθείας στον λογαριασμό εξυπηρέτησης του δανείου.

Αίτηση για επίδομα ενοικίου με τα παρακάτω βήματα

Είσοδος στην πλατφόρμα με τους κλειδάριθμους του taxisnet

Πιστοποίηση του ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου

Θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία (προσωπικά, επικοινωνίας, εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία, σύνθεση νοικοκυριού κ.ά.)

Ο δικαιούχος θα πρέπει να συμπληρώνει τον αριθμό του μισθωτηρίου συμβολαίου του

Εφόσον απαιτείται συναίνεση από άλλα μέλη του νοικοκυριού, αυτή θα πρέπει να εξασφαλίζεται πριν υποβληθεί η αίτηση.

Οριστική υποβολή της αίτησης

Η πλατφόρμα για την επιδότηση ενοικίου έχει σχεδιαστεί στα πρότυπα της πλατφόρμας του Κοινωνικού Μερίσματος και του ΚΕΑ, αναφορικά με τις αιτήσεις. Ωστόσο η διαδικασία δεν θα ολοκληρωθεί σε μια φάση όπως το μέρισμα, αλλά σταδιακά.

Να σημειωθεί πως το επίδοµα ενοικίου θα είναι από 70 ευρώ τον µήνα για µονοπρόσωπο νοικοκυριό έως και 210 ευρώ τον µήνα ανάλογα µε τη σύνθεση του νοικοκυριού (για κάθε επιπλέον µέλος προστίθεται προσαύξηση 35 ευρώ µηναίως).

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.