Πρόκειται για μία μοναδική συνάντηση που διοργανώθηκε στο Brisbane στην Ενορία Αγίου Γεωργίου στη μακρινή Αυστραλία (σ.σ. Δυτική ακτή). Εκεί η ομώνυμη Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα κάλεσε σε γεύμα όλα τα παπαδάκια που έχουν υπηρετήσει στον Άγιο Γεώργιο από τότε που ιδρύθηκε!

Στη συγκέντρωση σύμφωνα με το ομογενειακό μέσο neoskosmos.com, 50 περίπου άτομα από πέντε γενιές βρέθηκαν μαζί στον ίδιο χώρο, και είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν αναμνήσεις, να θυμηθούν και να γελάσουν, αναλογιζόμενοι τα χρόνια που πέρασαν και την ιστορία της ενορίας που συνεχίζει να εξελίσσεται κάθε μέρα.

Μετά τη θεία λειτουργία, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηλιτουπόλεως, κ. Ιάκωβος, ευλόγησε τους παρευρισκόμενους και τους κάλεσε να γιορτάσουν μαζί στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Δίπλα του ήταν και ο πάτερ Δημήτρης Τσάκας, ο σημερινός ιερέας της Ενορίας, ο οποίος και αυτός διετέλεσε παπαδάκι της Ενορίας όταν ήταν ακόμα έφηβος.

Η ενορία

Η Ενορία Αγίου Γεωργίου ιδρύθηκε το 1929, και πρόκειται για την πιο παλιά ορθόδοξη εκκλησία στο Queensland.
Από τα παπαδάκια που υπηρέτησαν την Αγία Τράπεζα, 11 ακολούθησαν τον δρόμο της ιεροσύνης, και σήμερα υπηρετούν σε 4 διαφορετικές χώρες, ακόμα και στο Άγιο Όρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ τους ήταν και επίσκοπος της Σινώπης, ο Ελληνοαυστραλός ιερέας κ. Σιλουανός.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.