ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ : Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, και γεννήσεις που συνέβησαν σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου .

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: Αμβρόσιος, Αμβρόσης, Αμβροσία

Γεγονότα στις 7 Δεκεμβρίου

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: 1724 Οι πολωνικές αρχές εκτελούν εννέα προτεστάντες πολίτες και τον δήμαρχο του Τόρουν, λόγω των θρησκευτικών ταραχών που είχαν ξεσπάσει στην πόλη.

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: 1869 Ο Αμερικανός κακοποιός Τζέσε Τζέιμς πραγματοποιεί στο Μιζούρι την πρώτη του επιβεβαιωμένη ληστεία τράπεζας.

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: 1930 Ο τηλεοπτικός σταθμός W1XAV στη Βοστώνη μεταδίδει βίντεο από το ορχηστρικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα του CBS. Η τηλεοπτική εκπομπή περιλαμβάνει επίσης την πρώτη τηλεοπτική εμπορική διαφήμιση στις Η.Π.Α., μία διαφήμιση επιχείρησης επεξεργασίας γούνας, η οποία χρηματοδότησε τη ραδιοφωνική εκπομπή.

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: 1960 Η Βουλή των Ελλήνων αποφασίζει πρώτη φορά την ταυτόχρονη άρση της ασυλίας πέντε βουλευτών της Δημοκρατικής Ένωσης και της Ε.Δ.Α., οι οποίοι θα παραπεμφθούν για προσβολή της τιμής του βασιλιά και για εξύβριση και περιύβριση αρχής.

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: 1967 Έπειτα από την συνάντηση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρα με τον Πάπα Παύλο ΣΤ΄ στην Ιερουσαλήμ το 1964, πραγματοποιήθηκε, ταυτόχρονα στην Κωνσταντινούπολη και στην Ρώμη, η αμοιβαία άρση των αναθεμάτων που είχαν χωρίσει τους ορθόδοξους και ρωμαιοκαθολικούς Χριστιανούς από το Σχίσμα του 1054.

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: 1974 Επιστροφή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄στην Κύπρο μετά το φασιστικό πραξικόπημα της ελλαδικής Χούντας [15 Ιουλίου 1974] και την τούρκικη εισβολή [20 Ιουλίου 1974]. Παρά και την τυπικά πλέον αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης πραγμάτων στο νησί η Τουρκία επιμένει να έχει υπό την κατοχή της το 36% του κυπριακού εδάφους, αποδεικνύοντας τις επεκτατικές γεωστρατηγικές βλέψεις της, οι οποίες συνάδουν πλήρως με την εξυπηρέτηση των αμερικάνικων συμφερόντων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Γεννήσεις στις 7 Δεκεμβρίου

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: 1801 Γιόχαν Νέστροϋ, Αυστριακός ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: 1893 Φέι Μπέιντερ, Αμερικανίδα ηθοποιός

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: 1928 Νόαμ Τσόμσκι, Αμερικανός γλωσσολόγος και φιλόσοφος

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: 1948 Λάκης Παπαδόπουλος, Έλληνας τραγουδοποιός

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: 1956 Λάρι Μπερντ, Αμερικανός καλαθοσφαιριστής

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: 1974 Παναγιώτης Λιαδέλης, Έλληνας καλαθοσφαιριστής

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: 1979 Λάμπρος Χούτος, Έλληνας ποδοσφαιριστής

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: 1980 Τζον Τέρι, Άγγλος ποδοσφαιριστής

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: 1985 Ντιν Αμπρόουζ, Αμερικανός παλαιστής

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.