Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Μαΐου σύμφωνα με το εορτολόγιο: Άγιοι Τιμόθεος και Μαύρα

Εορτολόγιο – Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Μαΐου: Μαύρος, Μαύρα, Μαυρούλα, Μαυρίτσα, Ροδόπη, Ροδώπη

Ο Άγιος Τιμόθεος γεννήθηκε στο χωριό Παναπέων της Θηβαΐδος από γονείς ευσεβείς και ενάρετους τους, πού από μικρό παιδί τον γαλούχησαν με τα νάματα της πίστεως στον αληθινό Θεό.

Όταν ήλθε στην κατάλληλη ηλικία, πήρε για σύζυγό του την Μαύρα, κόρη ευσεβών γονέων ωραιοτάτη στην εμφάνιση, με σωφροσύνη και καλοσύνη, αλλά κυριως με μεγάλη πίστη και αγάπη στο Θεο.

Ο Αρχιερέας της Θηβαΐδος, βλέποντας τη θαυμαστή ζωή του Αγίου, τον διάλεξε και τον ετίμησε με το αξίωμα των κληρικών, τον χειροτόνησε ιερέα και του ανέθεσε την διακονία να διδάσκει και να κατηχεί τους χριστιανούς, ώστε να γίνονται δυνατοί στην πίστη και να μη δειλιάζουν στούς διωγμούς και στα βάσανα, διότι βρισκόμαστε στον 3ο αιώνα, την εποχή του Διοκλητιανού, οπου μαίνονταν οι φοβερώτεροι διωγμοί.

Με περισσό ζήλο, ο Άγιος Τιμόθεος δίδασκε και εμψύχωνε τον λαό του Θεού, αλλά και έφερνε στην αληθινή πίστη τους ειδωλολάτρες που εγκατέλειπαν την ασέβεια και βαπτίζοταν στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος.

Δεν πέρασαν 20 μέρες από την ημέρα που τελέστηκε ο γάμος των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας και ο ηγεμόνας της Θηβαΐδος Αρριανός συνέλαβε τους Αγίους και τους πρόσταξε να φέρουν μπροστά του όλα τα ιερά βιβλία με σκοπό να τα κάψει. Ο Άγιος Τιμόθεος αρνήθηκα να του τα δώσει και τότε άρχισαν τα φρικτά του βασανιστήρια.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου: Άγιοι Τιμόθεος και Μαύρα: Η Ορθοδοξία τιμά το γενναίο ζευγάρι- Τα συγκλονιστικά θαύματα

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.