Την Άνδρο επισκέπτεται από το μεσημέρι και σύμφωνα με το ανακοινωθέν Πρόγραμμα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος το εσπέρας τέλεσε τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Γιαννισαίου, με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων της περιοχής Κορθίου, της Βουλευτού της ΝΔ κας Αικατερίνης Μονογυιού, του Δημάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Παλαιοκάστρου κ. Ευάγγελου Λουσίδη και πολλών πιστών από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα, ενώ οι παραδοσιακοί οργανοπαίκτες κ.κ. Ευάγγελος Λουσίδης και Σκαρλάτος Παρισίδης συνόδευσαν τα κάλαντα που έψαλαν οι παριστάμενοι ομοθυμαδόν.
Στην εόρτια προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στις τρεις κομβικές εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου, στη Γέννηση, την Περιτομή και τη Βάπτιση του Κυρίου, οι οποίες προηγήθηκαν της ενάρξεως του κηρύγματος του Χριστού και του σωτηριώδους έργου Του να βγάλει τον άνθρωπο από το σκότος της αμαρτίας και της αγνωσίας και να τον επαναφέρει στο πρωτόκτιστο κάλλος, καθιστώντας τον, με την επενέργεια της Θείας Χάριτος, Ουρανοπολίτη.
Προσέθεσε δε ότι αυτά που ζητά η Εκκλησία από εμάς, προκειμένου να προσεγγίσουμε το Θεό και να κατακτήσουμε τη θέωση, δεν είναι ούτε μεγάλα, ούτε σπουδαία, αλλ’ εμείς τα θεωρούμε τέτοια για να δικαιολογήσουμε την άρνησή μας να τα τηρήσουμε.
Επεσήμανε, μάλιστα, ότι δεν είναι τα μεγάλα και τα σπουδαία που μας καταξιώνουν έναντι του Θεού, αλλά τα απλά και καθημερινά, που, οταν τα επισκιάζει η Χάρη του Θεού γίνονται κλίμακα προς τη Βασιλεία του Ουρανού.
Ευχαρίστησε, επίσης, και συνεχάρη τον Εφημέριο και τους κατοίκους του Γιαννισαίου για τη μέριμνά τους προς τον Ναό των Εισοδίων, το μέγεθος του οποίου θυμίζει ότι κάποτε το χωριό αυτό ήταν πολυάνθρωπο, και τους κάλεσε να συνεχίσουν το έμπρακτο ενδιαφέρον τους προς το Ναό των πατέρων τους, στον οποίο φυλάσσεται η εφέστιος Εικόνα της Παναγίας της «Αγριδιώτισσας».
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ διένειμε στο εκκλησίασμα, μαζί με το κομμάτι της Βασιλόπιτας δώρα και ευλογίες, στους δε Εφημερίους το νεοεκδοθέν από την Ιερά Μητρόπολη βιβλίο «Το κήρυγμα ουράνιον εστί μύρον», το οποίο περιλαμβάνει κηρύγματα που έγραψαν Εφημέριοι και Συνεργάτες της Μητροπόλεως, για να αναγιγνώσκονται, αντί κηρύγματος στους Ναούς της Μητροπόλεως, κατά τα 20 χρόνια της Αρχιερατείας του.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κύριος Δωρόθεος Β θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χώρας.
Το μεσημέρι, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Άνδρου θα παραστεί στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή του νέου Προέδρου του και θα ευλογήσει την Αγιοβασιλειόπιττα του Δήμου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.