Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα τίμησαν την εορτή του Προφήτη Ηλία στην Αργολίδα στο δημοτικό διαμέρισμα Ινάχου του Δήμου Άργους Μυκηνών, στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στο λόφο της Παναγίας της Βαρσέκας.

Παραμονή της εορτής Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Θεοδόσιος Μπονταίτη ,εφημέριο του Αγίου Δημητρίου Ινάχου, ο οποίος στο τέλος του εσπερινού ευχαρίστησε όλους τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους τον Προφήτη Ηλία.

Η θέα από το εξωκλήσι είναι μαγευτική, βλέπει κανείς ολόκληρο τον κάμπο της Αργολίδας το κάστρο του Άργους, τις Μυκήνες, τον αρχαιολογικό χώρο του Νέου Ηραίου ακόμα το Παλαμήδι στο Ναύπλιο

Στον ανακαινισμένο πρόσφατα εξωτερικό χώρο της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία με την υπέροχη θέα μπορούν να τελεστούν τα μυστήρια του Γάμου και της βαπτίσεως ,ενώ ο χώρος προσφέρεται και για κέτερινγκ. Το εκκλησάκι αυτό είναι χτισμένο από το 1967 από την προτροπή του ιπταμένου τότε κ. Μαλτέζου από το Άργος, προκειμένου να ικανοποιήσει ένα προσωπικό του τάμα προς τον Προφήτη Ηλία.

Το ναύδριο αυτό συντηρήθηκε με τις προσωπικές παρεμβάσεις των κατοίκων του Ινάχου . Πρόκειται για έναν μικρό επίγειο παράδεισο που μπορεί κανείς από εκεί να απολαύσει την καταπληκτική θέα ,να δει το ηλιοβασίλεμα ,να δροσιστεί λίγο κάτω από τα μεγάλα πεύκα , αλλά και να πιει παγωμένο νερό από την πηγή .

Ο προφήτης Ηλίας ήταν γιος του Σωβάκ και καταγόταν από τη Θέσβη της περιοχής Γαλαάδ και ανήκε στην φυλή του Ααρών. Όταν γεννήθηκε, ο πατέρας του είδε μία θεία οπτασία: δύο άνδρες λευκοφορεμένοι τον ονόμαζαν Ηλία, τον σπαργάνωναν με φωτιά και του έδιναν φλόγα να φάει. Τότε ο πατέρας του, πήγε στα Ιεροσόλυμα και αφού περιέγραψε την οπτασία στους ιερείς, εκείνοι του είπαν ερμηνεύοντας την οπτασία, ότι ο γιος του θα γίνει προφήτης και θα κρίνει το Ισραήλ με δίκοπο μαχαίρι και φωτιά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.