Το Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης γιόρτασε την Ημέρα των Τριών Ιεραρχών και Ελληνικών Γραμμάτων το απόγευμα της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου 2022. Ο νέος ιερατικός προϊστάμενος, π. Αυγουστίνος Ψωμάς καλωσόρισε τους μαθητές, ευχαρίστησε τους γονείς και το διδακτικό προσωπικό για τον αγώνα που καταβάλουν για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, καθώς και τόνισε ότι το μέλλον της κάθε κοινότητας είναι τα παιδιά.

Παρ’ όλο που η γιορτή της Μητρόπολης ακυρώθηκε, λόγο της πανδημίας του κορωνοϊού, το σχολείο του Αγίου Θωμά λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των παρευρισκομένων τίμησε τους Τρεις Φωστήρες με ιδιαίτερη χαρά.

Μετά την καθιερωμένη αρτοκλασία, οι μαθητές και οι μαθήτριες απάγγελλαν ποιήματα και τραγούδησαν τραγούδια προς τιμή των Αγίων και Οικουμενικών Διδασκάλων.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων Κάρολιν Κουνέλας – Κοκόλη συνεχάρη τους μαθητές για τις επιδόσεις και εξήρε τις προσπάθειες της διευθύντριας και των εκπαιδευτικών. Και δεν αρκέστηκε μόνο με τα ευχολόγια, αλλά τους προσέφερε συμβολικό δώρο εκ μέρους του Συλλόγου.

Το εν λόγω σχολείο είναι ένα από προηγμένα της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης και αριθμεί εκατό περίπου μαθητές.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ, π. Αυγουστίνος Θωμάς, ενώ τελεί την Αρτοκλασία υπέρ υγείας των μαθητών, των δασκάλων και των γονέων.

Οι μαθητές οι οποίοι απήγγειλαν ποιήματα για τους τρεις ιεράρχες και τα ελληνικά γράμματα.

Οι μαθητές οι οποίοι απήγγειλαν ποιήματα για τους τρεις ιεράρχες και τα ελληνικά γράμματα.

Οι εκπαιδευτικοί του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.