Στον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Προφήτη Ηλία, που τελέστηκε στο Καθολικό της ιστορικής Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία Παρνασσίδος, τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2022, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχη Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεοκτίστου. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Προφήτη Ηλία στους χώρους της Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα προς τους πιστούς αναφέρθηκε στους Προφήτες, οι οποίοι σε όλες τις κρίσιμες φάσεις του περιούσιου λαού ήταν το στήριγμα και η πνευματική καθοδήγηση αρχόντων και αρχομένων. Τόνισε ότι και σήμερα ο λόγος των προφητών είναι πολύτιμος και επίκαιρος. Στην κρίση αξιών και στο υλιστικό μοντέλο ζωής που ακολουθούμε, αποτέλεσμα της αδιάκριτης απολυτοποίησης των υλικών παραγόντων στη ζωή μας και της εγωιστικής κερδοσκοπίας, η Εκκλησία ως θεματοφύλακας του προφητικού λόγου αλλά και φορέας του προφητικού χαρίσματος, υποδεικνύει τον αληθινό τρόπο ζωής, που στηρίζεται στις χριστιανικές αξίες της αγάπης, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της κοινωνικότητας. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στην οσιωτάτη Γερόντισσα, την αδελφότητα της Μονής και σε όλους τους πιστούς Χρόνια πολλά.

Το πρωί της Τετάρτης 20 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Λεονταρίου. Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Σεραφείμ Δομβούς πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριος Τσεκούρας. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς πλούσιες τις πρεσβείες του Προφήτη Ηλία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.