Με ευλάβεια και κατάνυξη εορτάστηκε για πρώτη φορά φέτος, μετά την αγιοκατάταξη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, πανηγυρικά η ιερά μνήμη του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης.

Πλήθος ευλαβών προσκυνητών, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, προσήλθαν στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Τρικάλων για να προσκυνήσουν το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Καλλινίκου

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριπόλεως (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κ. Θεοφυλάκτου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και πολλών κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Σπυρίδωνος Σπύρου, υιού του Πρωτοπρεσβυτέρου Βησσαρίωνος Σπύρου, εφημερίου Ξυλοπαροίκου, σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση στους οικείους του.

Απευθυνόμενος ο κ. Θεοφύλακτος στο νέο Ιερέα τον κάλεσε να σταθεί άξιος της μεγάλης αποστολής και του έργου της ιερωσύνης και να έχει συμπαραστάτη τον Κύριο και να διατηρεί τον εαυτό του ακέραιο.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκε το ύψωμα προς τιμή του Αγίου Καλλινίκου.

Τελέστηκε επίσης ειδική δέηση από τον Σεπτό μας Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο υπέρ των πυροπλήκτων αδελφών μας που δοκιμάζονται ανά την Ελλάδα αυτές τις ημέρες. Ευχαρίστησε για την παρουσία του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτο. Ευγνωμόνως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ για την άδεια και την μεγάλη ευλογία να μεταφερθεί και να παραμείνει στα Τρίκαλα το τεμάχιο του ιερού Λείψανο του Αγίου Καλλινίκου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.