Στις λατρευτικές εκδηλώσεις στα Γρεβενά προς τιμήν του Αγίου Αχιλλίου, πολιούχου της πόλης των Γρεβενών, συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαίου 2022.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 14 Μαίου 2022, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Γρεβενών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Γεωργίου, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και Γρεβενών κ. Δαβίδ, και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και των αρχών του τόπου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Αχίλλιο, ο οποίος ανήκει στη χορεία των μεγάλων προμάχων της Ορθοδοξίας, συμμετείχε στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια της Βιθυνίας το 325 μ.Χ., όπου διακρίθηκε για τη σύνεση, τη σοφία, την αγιότητα και τα θαύματα με τα οποία κατήσχυνε τον αιρετικό Άρειο. Τόνισε ότι φραγμός και τείχος προστασίας ήταν και είναι για την Ορθοδοξία και Ορθοπραξία το φωτεινό ζωντανό παράδειγμα των αγίων Πατέρων μας. Γι’ αυτόν τον λόγο η Εκκλησία τιμά τους αγίους Πατέρες όπως τον Άγιο Αχίλλιο, αναφέροντας ότι οι άγιοι Πατέρες είναι οι ασφαλείς οδηγοί στην οδό της σωτηρίας, γιατί είναι Πνευματοφόροι, Χριστοφόροι και Θεοφόροι.

Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνας και τμήματος του ιερού λειψάνου του Αγίου στην πόλη των Γρεβενών.

Την Κυριακή 15 Μαίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και συλλειτουργούντων του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Γεωργίου και του Σεβ. Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Μετά τη Θεία Λειτουργία οι Σεβ. Αρχιερείς επισκέφθηκαν και προσκύνησαν τον Ιερό Ναό του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις μαρτυρήσαντος, στη γενέτειρα του Αγίου, τον Άγιο Γεώργιο (πρώην Τσούρχλι) Γρεβενών, ενώ ξεναγήθηκαν και στο Παλαιοντολογικό Μουσείο της Μηλιάς Γρεβενών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.