Αλλαγές στον επόμενο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Αλλάζουν όλα στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ αρχής γενομένης από τον επόμενο μεγάλο γραπτό διαγωνισμό ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει το 2025.

Σύμφωνα με νέα τροπολογία που κατέθεσε η υπουργός Νίκη Κεραμέως, προβλέπεται ρητά ότι τόσο τα θέματα όσο και οι απαντήσεις του κάθε διαγωνισμού δεν θα δημοσιοπιούνται πλέον όπως γινόταν στο παρελθόν.

Σκοπός της ρύθμισης αυτής είναι προκειμένου να διασφαλιστεί η μυστικότητα της θεματοδοσίας, όπως επιβάλλεται σε κάθε παρόμοιο διαγωνισμό.

Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαγνωστικής διαδικασίας ως προς τη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας του ΑΣΕΠ.

Παράλληλα σύμφωνα με την τροπολογία το ΑΣΕΠ θα ανεβάζει στην ιστοσελίδα του, παραδείγματα προκειμένου να γνωρίζουν οι υποψήφιοι τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν.

Θα αναρτώνται συγκεκριμένα στο ΑΣΕΠ παραδείγματα επί των ερωτήσεων της δοκιμασίας δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας, η οποία εφαρμόζεται σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ώστε οι υποψήφιοι να πληροφορούνται το αντικείμενο αυτών και το περιεχόμενό τους.

Το ΑΣΕΠ θα ορίζει τη βάση που θέλει στους διαγωνισμούς
Η συγκεκριμένη τροπολογία καταργεί την υποχρεωτική ελάχιστη βάση βαθμολογίας 50, σε κλίμακα 1-100 στο συνολικό βαθμό της εξέτασης.

Από εδώ και πέρα το ΑΣΕΠ θα έχει τη δυνατότητα να ορίζει τη βάση που θέλει το ίδιο τόσο στον συνολικό βαθμό της γραπτής εξέτασης όσο και στα επιμέρους στοιχεία της.

Η βάση η οποία θα ορίζεται από το ΑΣΕΠ σε κάθε γραπτή εξέταση θα δηλώνεται στην προκήρυξη.

Σύμφωνα με την τροπολογία:

«Η βαθμολογία για την εξέταση γνώσεων και τη δοκιμασία δεξιοτήτων εργασιακής αποτελεσματικότητας ορίζεται σε κλίμακα από 1-100 για κάθε μία. Οι ερωτήσεις, τα θέματα και οι απαντήσεις της δοκιμασίας δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας δεν δημοσιοποιούνται. Παραδείγματα ερωτήσεων που περιλαμβάνονται στην εν λόγω γραπτή εξέταση αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Με την προκήρυξη δύναται να ορίζεται συγκεκριμένη βαθμολογία έως βάση τον συνολικό βαθμό γραπτής εξέτασης ή και στα επιμέρους στοιχεία αυτής ή και να προβλέπεται αρνητική βαθμολόγηση».

Πάσχα: Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Στις 25 Απριλίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα και την Κυριακή 28 Απριλίου θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας που θα ισχύσει για την εορταστική περίοδο του Πάσχα. Ο πρόεδρος του συλλόγου Σταύρος Καφούνης δήλωσε: «Μετά τα τεκμηριωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον δείκτη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών τα οποία καταγράφουν πτώση 3% στο τέταρτο τρίμηνο του 2023 για τα μικρά καταστήματα που λειτουργούν με απλογραφικά βιβλία και ύστερα από τρεις δύσκολους μήνες στο ξεκίνημα του 2024, εύχομαι και ελπίζω τούτη η εορταστική περίοδος να σημάνει την απαρχή της αύξησης της αγοραστικής κίνησης. Μια αύξηση που αναμένουμε και ευχόμαστε να επιτευχθεί όχι μόνο στις περιοχές που καταγράφουν μεγάλη τουριστική κίνηση, αλλά και στις συνοικιακές αγορές οι οποίες πρέπει να στηριχθούν από την τοπική κοινωνία. Τα καταστήματα του κέντρου και των περιφερειακών αγορών της Αθήνας περιμένουν τους καταναλωτές να κάνουν τα πασχαλινά τους ψώνια, με γεμάτα ράφια και ελκυστικές τιμές. Καλή Ανάσταση και ευτυχισμένο Πάσχα σε όλο τον κόσμο».

Το εορταστικό ωράριο
Το ωράριο που προτείνει ο σύλλογος είναι συνεχές από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ από την Πέμπτη 25 Απριλίου και την Κυριακή 28 Απριλίου τα εμπορικά καταστήματα του συλλόγου προτείνεται να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Για τη Μεγάλη Εβδομάδα από Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και Μεγάλη Πέμπτη το ωραίο που προτείνεται είναι συνεχές 9 το πρωί με 9 το βράδυ, την Μεγάλη Παρασκευή από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Την Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά. Την Τρίτη θα είναι κλειστά λόγω μεταφοράς του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.