Με λαμπρότητα και βάση των υγειονομικών διατάξεων εόρτασε και φέτος η Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου την ιερά μνήμη του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου μίας ιδιαίτερης ασκητικής μορφής του Αγίου Όρους, του λαμπρού ασκητού της νήσου Σκυροπούλας, του οποίου το άγιο όνομα συγκαταλέγεται στην σεπτή χορεία των Ευβοέων Αγίων αλλά και στο αγιολόγιο της τοπικής εκκλησίας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Όσιος Νικόδημος διακρίθηκε ως πολυγραφότατος, σπουδαίος θεολόγος με παράδειγμα προσευχής και ταπείνωσης πρότυπο και παράδειγμα μοναχού στην ασκητική βιωτή και των ιερών και θεόπνευστων συγγραφικών λόγων του κοσμούμενος την χάρη της σοφίας του πνεύματος που τον διακατείχε ως σάλπιξ θεόφθογγος και υφηγητής των αρετών.

Με την χάρη του θεού και του αγίου όπως κάθε χρόνο τελέσθηκε η της εορτής λειτουργική σύναξη με επίκεντρο του εορτασμού τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου την Κύμη την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 το πρωί όπου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του άγοντος τα Ονομαστήριά του Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Νικοδήμου Πόγκα με την συμμετοχή του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρ. Ελευθερίου Σταμπέλου και άλλων ιερέων και των διακόνων.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εορτή οι πιστοί ώστε να ευχηθούν στον εορτάζοντα π. Νικόδημο καθώς και να λάβουν την ευλογία εκ των ιερών λειψάνων του Οσίου Νικοδήμου τα οποία φυλάσονται στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου και ταυτόχρονα να συμμετέχουν της Θείας Μεταλήψεως. Εκ του αναλογίου ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ απέδωσε τους θαυμάσιους ύμνους της λαμπράς εορτής με την συμμετοχή του Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού κ. Ευάγγελος Στάμου και άλλων ιεροψαλτών.

Κατα την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ανέγνωσε αποσπάματα συγραφικά του Αγίου Νικοδήμου και στην απόλυση και οπως πάντα με τον εμπνευσμένο και επίκαιρο του λόγο αναφέρθηκε στην ορθόδοξη φυσιογνωμία του Αγίου Νικοδήμου και ευχήθηκε καταλλήλως στον άγοντα τα ονομαστήρια του π. Νικοδήμου Πόγκα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.