Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Ευσταθίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Αμαριανό Πεδιάδος.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας, πλαισιομένος από τους ιερείς της Μητροπόλεώς μας, Πρωτοπρ. Γεώργιο Μαραυγάκη, Πρωτοπρ. Δημήτριο Καλαιτζάκη, Πρωτοπρ. Γεώργιο Γιακουμάκη, Πρωτοπρ. Δημήτριο Καπελλάκη, Οικονόμο Νικήτα Καπελλάκη, Οικονόμο Νικόλαο Βαρελά, Οικονόμο Κίμων Βλαστό και τον Διάκονο Ιωάννη Καπελλάκη. Συμπροσευχόμενοι ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Κωνσταντίνος Καλαιτζάκης και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Ψυλλάκης.

Μετά την ακολουθία του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Ευσταθίου στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού και η ευλόγηση των άρτων παρουσία πλήθους πιστών και των τοπικών αρχών.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβ. Μητροπολίτης προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας συμπαραστατούνενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. Μελχισεδέκ Αμπελικάκη, τον Πρωτοπρ. Δημήτριο Καλαιτζάκη, τον Πρωτοπρ. Γεώργιο Γιακουμάκη, τον Οικονόμο Νικόλαο Βαρελά, τον Οικονόμο Κίμων Βλαστό και τον Διάκονο Ιωάννη Καπελλάκη.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβ. κ. Ανδρέας αναφέρθηκε στο μαρτυρικό βίο του Αγίου Ευσταθίου και της οικογένειάς του, στην σταθερή τους πίστη στον Τριαδικό Θεό, ενώ ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα χρόνια πολλά και ευλογημένα και ιδιατέρως στους εορτάζοντες κ. Ευστάθιο Θεοφανίδη και κ. Ευστάθιο Τζουανάκη.

Το ιερό ψαλτήρι διακόνησαν τόσο την παραμονή όσο και την ημέρα της εορτής ο Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Παπακανδεράκης και ο Οικονόμος Ελευθέριος Γερακάκης.

Στην πανήγυρι παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο κ. Νικηφόρος Ψυλλάκης Άρχων Διδάσκαλος του Ευαγγελίου της Μ.τ.Χ. Εκκλησίας, ο κ. Θεοχάρης Δετοράκης ομότιμος καθηγήτης βυζαντινής φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ. Ευστάθιος Θεοφανίδης Εισαγγελικός Λειτουργός, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου, Μ.Δ.Ε. Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών Α.Π.Θ., Υπ. ΔΝ Νομικής Α.Π.Θ., ο κ. Ευστάθιος Τζουανάκης τέως Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης και οι Αντιδήμαρχοι Μινώα Πεδιάδος κα Όλγα Δραμουντάνη και κ. Μιχαήλ Σαμωνάκης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.