Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε το 2ήμερο 8 και 9 Μαρτίου 2019 η μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, στο ομώνυμο περικαλέστατο ιερό παρεκλήσιο των Αγίων Αστερίου και Μελίτωνος ενός των αγίων της σεπτής χορείας των 40 μαρτύρων στην Άνω Βάθεια του Δήμου Ερέτριας.

Αφ,εσπέρας της εορτής την Παρασκευή τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας με την συμμετοχή πολλών πιστών απο την Μάνδρα Αττικής την Άνω Βάθεια και την Αμάρυνθο μεταξύ εκ των οποίων της Δημάρχου Ερέτριας κ. Αμφιτρίτης Αλημπατέ του Αντιδημάρχου κ. Γεωργίου Παρασκευά και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Άνω Βάθειας κ. Νικολάου Αργύρη καθώς και τα ανήψια του μακαριστού Μητροπολίτου Μαραθώνος κυρού Μελίτωνος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Οικονόμος Κυριακός Κοκκάλας Προϊστάμενος Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου οι οποίοι και τίμησαν με την παρουσία τους στην λαμπρή εορτή τιμώντας τους “στρατιώτες” του Χριστού τους Μάρτυρες της Σεβαστείας της Καππαδοκίας.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας Σακελλάριος Δημήτριος Αργύρης πλαισιούμενος απο τον Ιεροδιάκονο Αστέριο Αποστόλου Κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και κτήτορα του ιερού παρεκλησίου ο οποίος και είχε την επιμέλεια της οργάνωσης της εορτής κατα την οποία συμμετείχαν πολλοί πιστοί που τίμησαν τους τιμώμενους εορτάζοντες αγίους μεταξύ εκ των οποίων και των παρισταμένων μελλών του Συλλόγου Φίλων του Αγίου Όρους.

Την 12η μεσημβρινή τελέσθηκε η ιερά παράκλησις των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων κατα την οποίαν προσήλθαν πολλοί πιστοί από την Χασιά της Αττικής με επικεφαλή τον Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Παναγιωτακόπουλο και ετέλεσε την ιερά παράκληση των αγίων.

Αφ’ εσπέρας της εορτής τελέσθηκε ο Μεθεόρτιος Εσπέρινος και το Ιερό Μνημόσυνο του Μητροπολίτου Μαραθώνος κυρού Μελίτωνος του οποίου προέστη ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Γρηγοράκης Εφημέριος Γηροκομείου Αθηνών με τον Σακελλάριο Δημήτριο Αργύρη και τον Ιεροδιάκονο Αστέριο Αποστόλου πνευματικό τέκνου του μακαριστού ιεράρχου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.