Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Συλλόγου Νισυρίων Νέας Υόρκης για τα 120 χρόνια του, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Hilton Long Island/Huntington στο Melville της Νέας Υόρκης.

Εκατοντάδες άνθρωποι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για να γιορτάσουν και να τιμήσουν τους προηγούμενους προέδρους που κατάφεραν να κρατήσουν πιστά τα ήθη και τα έθιμα τους.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε επίσης ο γεννημένος στη Νίσυρο βιολιστής και μαέστρος Γιώργος Χατζηνικολάου, ο οποίος έχει παίξει τη μουσική του νησιού σε εκατοντάδες εκδηλώσεις τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «Αυτό το νησί της Νισύρου είναι η μητέρα όλων σας και σας έχει γαλουχήσει με τρόπους που είναι θαυμάσιοι. Σκεφτείτε, ότι από ένα τόσο μικρό νησί, η ελληνοαμερικανική κοινότητα έχει διαμορφωθεί από τόσους πολλούς από εσάς – τους υπερήφανους Νισύριους! Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αναφέρεστε ακόμη και στην Ιλιάδα του Ομήρου! Ίσως λόγω των ηφαιστείων του νησιού ο αντίκτυπος που αφήνετε είναι τόσο ισχυρός, σαν ηφαίστειο. Προέρχεστε από έναν τόπο τεράστιας ενέργειας και ζωτικότητας! Η Νίσυρος διαθέτει ένα από τα σημαντικότερα γεωθερμικά πεδία σε όλη την Ελλάδα, απόδειξη του πνεύματος και της δύναμης των κατοίκων της και των ‘πατριώτων’ της, εδώ και σε όλο τον κόσμο».

Μετά την ομιλία, οι καλεσμένοι και οι καλεσμένες παρακολούθησαν μια χορευτική παράσταση από μια νεανική ομάδα και παραδοσιακή μουσική από τον μαέστρο Χατζηνικολάου.

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.