Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας με την τέλεση αφ’ εσπέρας του Μεγάλου Εσπερινού και την κυριώνυμο του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας υπό του Πανοσιολογιωτάτου Ιεροκήρυκος, του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού και των Διακόνων του Πανιέρου Ναού, προ του πέρατος της οποίας εψάλλη Δοξολογία προς τιμήν της Ηγεσίας, των Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυξ εκήρυξε τον θείον λόγον αναφερόμενος στον βίο του Αγίου Αρτεμίου.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ ευχόμενος στην Ηγεσία και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και των Σωμάτων Ασφαλείας και ιδιαιτέρως του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου υγεία, ενδυνάμωση και προκοπή στο έργο τους με τις πρεσβείες της Μεγαλόχαρης Παναγίας και του Αγίου Αρτεμίου.

Συμμετείχαν, ο Υποδιοικητής, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Αστυφύλακες του ΑΤ Τήνου, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Έπαρχος Τήνου, ο Αντιδήμαρχος Τήνου, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Υποδιοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, ο Γενικός Γραμματέας και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων και ευλαβείς Χριστιανοί.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.