Μεταφέρουμε το ρεπορτάζ με κάθε επιφύλαξη.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί έντονα η είδηση ότι έχει συλληφθεί Μητροπολίτης μετά τα γεγονότα στην ΠΓΔΜ, όπου το Πατριαρχείο Βουλγαρίας αναγνώρισε τη σχισματική και αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική» Εκκλησία των Σκοπίων. Ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης βρίσκεται κοντά στον κύκλο του Αχρίδος Ιωάννη και μοιράζεται τις ίδιες αντιλήψεις με τον Αχρίδος Ιωάννη γεγονός που όπως φαίνεται αποτελεί απειλή για τη νέα τάξη πραγμάτων στα Σκόπια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω Μητροπολίτης κάθε χρόνο επισκεπτόταν το Κιλκίς την περίοδο της υποδοχής της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά και εφέτος ήταν η πρώτη φορά όπου δεν παρέστη στην υποδοχή προκαλώντας την απορία του κλήρου της Μητρόπολης Κιλκισίου.

Η πρόσφατη απόφαση-βόμβα του Πατριαρχείου Βουλγαρίας να αναγνωρίσει τη σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων ήταν επόμενο να προκαλέσει αναταράξεις όπως και να πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις στους Εκκλησιαστικούς Κύκλους αλλά και διπλωματικές και πολιτικές αντιδράσεις σε μια ευαίσθητη περίοδο όπου το όνομα των Σκοπίων βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Βάσει των Ιερών Κανόνων το έδαφος της ΠΓΔΜ ανήκει εκκλησιαστικά στο Πατριαρχείο Σερβίας, συνεπώς το Πατριαρχείο Βουλγαρίας δεν μπορεί να αποφανθεί για το θέμα αυτό.

 

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.