Την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021, εορτή του Αποστόλου Ιωάννου του Θεολόγου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Φικάρδου.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο πνευματικός της Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ηρακλείδιος Κλεάνθους, ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού, ο Ιερομόναχος Πορφύριος από το Ιερό Μητροπολιτικό Ησυχαστήριο Οσίου Αββακούμ Φτερικουδίου, ο πατήρ Κυριακός Ευθυμίου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης, και οι Ιεροδιάκονοι Αρσένιος, Ελπίδιος και Φιλούμενος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ενθρόνισε τη νέα Ηγουμένη της Ιεράς Μονής, Αρσενία μοναχή.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην θυσιαστική και πολύχρονη υπηρεσία της Οσιωτάτης Προηγουμένης Παναρέτης και των Μοναχών Αθανασίας και Θεοφανείας. Στη συνέχεια εκφώνησε μερικές προτρεπτικές σκέψεις προς τη νέα Ηγουμένη.

«Γνωρίζεις, όπως και όλες οι του Ιερού Καταλόγου Μονάζουσες, ότι δεν διαλέξαμε εμείς τον Κύριο, αλλά Εκείνος μας επέλεξε από τον κόσμο και μας κάλεσε να διακονήσουμε την Εκκλησία του».

Ακολούθως, την προέτρεψε να κρατά το Μοναστήρι ανοικτό, να αναπαύονται οι άνθρωποι, να γεύονται την ορθόδοξη πνευματικότητα και μοναστηριακή παράδοση, να οσφραίνονται λιβάνι, να φωτίζονται από το φως των καντηλιών και των αγαπητικών τους διδαχών.

Στο τέλος ευχαρίστησε τον Πνευματικό της Μονής Παναγίας Παντανάσσης, Αρχιμανδρίτη Ηρακλείδιο, ο οποίος μαζί με την Ηγουμένη της Μονής, Επιφανία μοναχή, αποφάσισαν όπως αποστείλουν μια αδελφότητα πέντε ατόμων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πανιερωτάτου όπως συνεχίσουν με προσευχή και όρεξη το έργο των παλαιών Μοναζουσών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο τέλος της ακολουθίας του όρθρου, ο Πανιερώτατος ανέγνωσε ευχή για την έναρξη της μοναχικής δοκιμασίας στη δεσποινίδα Ανδριανή.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι Καθηγουμένες των Ιερών Μονών Αγίου Ηρακλειδίου Πολιτικού, Προδρόμη μοναχή, Αγίας Θέκλας Μοσφιλωτής, Κωνσταντία μοναχή, Παναγίας Αμασγούς, Επιφανία μοναχή, Παντανάσσης Κοτσιάτη, Επιφανία μοναχή, πλήθος μοναζουσών που εκπροσώπησαν από τις Ιερές Μονές της Κύπρου, ο Υππστράτηγος Παναγιώτης Παντελίδης, η Αναπληρωτής Έπαρχος κ. Λαμπρινή Γωγάκη, οι Κοινοτάρχες των χωριών Φικάρδου, Κλήρου, Επισκοπειού, Περάτων Ορεινής, καθώς και πλήθος κόσμου από όλη την Κύπρο.

Μετά το πέρας της Ενθρόνισης, η Ηγουμένη δέχθηκε τις ευχές του κόσμου, ενώ στον προαύλιο χώρο του καθολικού, προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους προσελθόντες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.