Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE. Η αλησμόνητη εντολή για τον αγώνα μας υπέρ βωμών και εστιών. Με ιδιαίτερη χαρά και ευλογία χαιρετίζω την επικείμενη συντήρηση που θα λάβει χώρα στην πατρική οικία του πρωταγωνιστή του Μακεδονικού αγώνα Παύλου Μελά. Η οικία του ευρισκομένη στην Κηφισιά τις τελευταίες δεκαετίες παρουσίαζε μια λίαν επιεικώς απαράδεκτη εικόνα .

Κάθε Ελληνόψυχος πατριώτης εθλίβετο στην θέα της εν λόγω οικίας και ένιωθε οργή για τους υπευθύνους που άφησαν το εν λόγω κτίσμα να σήπεται στο πέρασμα του χρόνου.

Την στιγμή που η πατρική οικία του Μουσταφά Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη ήταν καλοσυντηρημένη, έτοιμη να δεχθεί πλειάδα επισκεπτών τα σπίτια των ηρώων της εθνικής μας ελευθερίας αφέθηκαν έρμαια να ρημάζουν και να γίνονται άντρα εξαρτημένων από ναρκωτικά ανθρώπων ή έρμαια στο διάβα του χρόνου.

Επομένως άμα τη λήψει της σχετικής απόφασης των ευθυνομένων για ανακήρυξη της οικίας σε μνημείο εθνικής μας κληρονομιάς, ήρθε πλέον το πλήρωμα του χρόνου να επισκευαστεί το κτίσμα και να αποτελέσει πόλο έλξης των ιστοριοδιφών και των πατριδολατρών .

Ευχόμαστε εκ της θέσεως ταύτης όπως και άλλες οικίες πατρικές επιφανών ανθρώπων να τύχουν της ανάλογης ευαισθησίας καθότι λαός χωρίς ιστορική μνήμη είναι καταδικασμένος σε εξαφάνιση και μαζοποίηση.

Είναι τραγικό να βλέπει κανείς κυβερνήσεις ξένων κρατών να μοχθούν να αναδείξουν τις εστίες Ελλήνων της διασποράς που διέπρεψαν εκτός συνόρων, όπως για παράδειγμα η οικία Καβάφη στην Αλεξάνδρεια και οι αντίστοιχοι φορείς της Ελλάδας να εθελοτυφλούν.

Ευλογούμεν και επευλογούμεν τέτοια εγχειρήματα και προσευχόμαστε όπως ο Παντοδύναμος Θεός αναζωπυρήσει στις ψυχές μας την ιστορικότητα και το ένδοξο μας παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Ο ουχί μόνον το γένος αλλά και την ψυχήν Έλλην.

Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιος Μισσός

Να σημειωθεί πως ο υποψήφιος για το Δήμο Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Εκάλης, Ανδρέας Καραγιάννης, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για ολοκληρωθεί το έργο.

Ανδρέας Καραγιάννης: Τέλος στην Εθνική ντροπή- Θα φτιάξω το σπίτι του Παύλου Μελά

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (9 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.