Ο πρόεδρος ΔΣ Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ. Λουράντος, δήλωσε (ΑΝΤ1) πως «για να κάνει κάποιος το εμβόλιο της γρίπης πρέπει να είναι υγιής». Ο ίδιος αποσαφήνισε πως δε χρειάζεται τεστ για τον Covid-19 αλλά «ο γιατρός θα πρέπει να κάνει έλεγχο για το αν ο ασθενής είναι υγιής, αν έχει δηλαδή συμπτώματα ή όχι».

Λίγες μόνο μέρες πριν ξεκινήσει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το εμβόλιο της γρίπης, η οδηγία που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προς τα μέλη του για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων που θα εξασφαλίσουν τον απρόσκοπτο και ασφαλή αντιγριπικό εμβολιασμό του κοινού κατά τη διάρκεια της πανδημίας του SARS-CoV-2, προκάλεσε αναστάτωση και την παρέμβαση της πρόεδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρίας Θεοδωρίδου.

Ο ΠΦΣ συνιστά «ο αντιγριπικός εμβολιασμός να αναβάλλεται σε άτομα που υπάρχει πιθανότητα να νοσούν από COVID-19, ανεξάρτητα από την ένταση των συμπτωμάτων, έως την πλήρη αποθεραπεία τους (αρνητικοποίηση του τεστ PCR)…» με την ερμηνεία που δόθηκε να είναι πως θα χρειαστεί αρνητικό τεστ για όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Πληθαίνουν, μέρα με τη μέρα, τα τμήματα σχολείων ή και ολόκληρα σχολικά συγκροτήματα που βάζουν λουκέτο εξαιτίας του εντοπισμού κρουσμάτων της νόσου Covid-19.

Το γεμάτο προχειρότητα άνοιγμα των σχολείων έχει ήδη δημιουργήσει προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα επιφέροντας και τις ανάλογες αντιδράσεις, τη στιγμή μάλιστα που πολλά σχολικά συγκροτήματα τελούν υπό κατάληψη, ζητώντας ολιγομελή τμήματα και προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών.

Πιο πρόσφατη εξέλιξη, η ανακοίνωση από τον Δήμο Ιλίου ότι αναστέλλεται η λειτουργία των 1ου, 2ου, 8ου, 10ου, 11ου παιδικών σταθμών της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής έως και τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 λόγω ανεύρεσης θετικών κρουσμάτων σε εργαζόμενους των δομών αυτών, ύστερα από διενέργεια διαγνωστικών μοριακών τεστ ανίχνευσης. Σημειώνεται επίσης ότι στους χώρους των παραπάνω παιδικών σταθμών έχουν ήδη υλοποιηθεί απολυμάνσεις και τέθηκαν σε εφαρμογή τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα αναστολής λειτουργίας και υγειονομικού περιεχομένου.

Στον ακόλουθο πίνακα από το Υπουργείο Παιδείας παρατίθενται τα σχολεία ή τα τμήματα αυτών που αναστέλλουν τη λειτουργία τους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.