ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δυσαρέσκεια στην ελληνοαμερικανική κοινότητα της Αστόριας προκάλεσαν τρία περιστατικά κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Patch».

Ειδικότερα, το πρώτο συμβάν έλαβε χώρα το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, κατά την διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου από τον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Εκείνη την στιγμή, τουλάχιστον 3000 χρήστες της πλατφόρμας Citizen έλαβαν ειδοποίηση από έναν άλλον χρήστη για μια «διαδήλωση με κεριά στην Αστόρια».

Αρχικά, η ανάρτηση αντιμετωπίστηκε με χιούμορ από τους ομογενείς, ενώ στη συνέχεια ορισμένοι απάντησαν σε έντονο ύφος, εκφράζοντας, παράλληλα, την απορία τους για το πώς κάποιος που διαμένει στην Αστόρια δεν γνωρίζει τα έθιμα των Ελλήνων της περιοχής, όπως και άλλων μειονοτήτων που κατοικοεδρεύουν εκεί. Τελικώς, η δημοσίευση αυτή αφαιρέθηκε από λίγες ώρες.

Η συζήτηση συνεχίστηκε στο Twitter, όπου η ομογενής ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών, Παναγιώτα Μπερτζίκη (Panayiota Bertzikis), αναφέρθηκε σε δυο ακόμη συμβάντα, που αφορούσαν διαμαρτυρίες κατοίκων τη νύχτα της Ανάστασης και ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα.

«Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όταν κάποια εκκλησία λειτουργούσε, κάποιος πάλι τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ανέφερε στο Citizen -ίσως είναι διαφορετικά άτομα- για μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων στον δρόμο που κρατούσαν αναμμένες λαμπάδες. Χθες σε ένα τοπικό γκρουπ στο Facebook ένα άλλο άτομο παραπονέθηκε για το φαγητό που ετοιμάζεται στην γειτονιά ως το παραδοσιακό γεύμα της ημέρας του Ορθόδοξου Πάσχα (αρνί στην σούβλα). Υποστήριξε ότι ‘την πείραξε η μυρωδιά’ και ότι θα καλούσε την Αστυνομία. Είναι καινούργια άφιξη στην συνοικία. Είμαι σίγουρη πως το ίδιο είναι και τα άτομα που έκαναν καταγγελία για την εκκλησία», ανέφερε στην ανάρτησή της.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο η Μπερτζίκη, όσο και άλλοι χρήστες, εξέφρασαν τον φόβο πως οι συμπεριφορές αυτές υποκρύπτουν μια δραματική αλλαγή στα δημογραφικά στοιχεία της Αστόριας, η οποία, ενδεχομένως, από μια συνοικία μεταναστών και μειονοτήτων που ζουν και αλληλεπιδρούν ιδανικά επί δεκαετίες, να εξελιχθεί σε μια διαφορετική, μονόπλευρη και απρόσωπη περιοχή.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.