Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις τα τελευταία 24ωρα.

Την στιγμή που βρισκόμαστε εν αναμονή του έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου στην Άγκυρα, οι Τούρκοι προσπαθούν για άλλη μια μέρα να δημιουργήσουν κλίμα έντασης.

Χθες έγινε το πρώτο βήμα, καθώς είχαμε χαμηλές πτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών έκαναν στο Καστελόριζο. Περίπου στις 10.30 δύο μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν χαμηλά κοντά από το νησί.

Σήμερα, από τις 15.00 και μετά γίνονται σκληρές αερομαχίες πέριξ της Ρόδου και κάτοικοι του νησιού αναφέρουν ότι ακούνε διαρκώς τον ήχο από κινητήρες μαχητικών αεροσκαφών που πετούν στην περιοχή, αναφέρει το militaire.gr.

Όλες αυτές οι κινήσεις έχουν χτυπήσει καμπανάκι στην Ελληνική πλευρά, καθώς το ΠΝ, η ΠΑ και ο ΣΞ βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Πριν λίγο, υπό το βλέμμα του ΥΕΘΑ Αποστολάκη, αλλά και του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Πτέραρχου Χριστοδούλου και του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναυάρχου Τσούνη, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν το μεγάλο βαθμό ετοιμότητας και ισχύος στην άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ».

Νωρίτερα, ο Α/ΓΕΣ Καμπάς πήγε εκτάκτως στον Έβρο, ενώ τα λεγόμενα και «φαντάσματα του Αιγαίου», η Ζ’ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών, βρίσκεται ακροβολισμένη σι διαφορετικά νησιά στο Αιγαίο.

Είπαμε, οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι κρίσμοι και καθοριστικοί.

Επιβεβαιώνουμε www.askitikon.eu

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.