Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά στην κοινότητα Πελαθούσας προς Πόλη Χρυσοχούς με αποτέλεσμα να εκκενωθεί κατοικία.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή, η φωτιά λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή επηρέασε κατοικία, η οποία εκκενώθηκε με ασφάλεια από δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πολιτικής Άμυνας. Στην κατοικία βρίσκονται δυνάμεις πυρόσβεσης από τον πυροσβεστικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς και επιχειρούν για κατάσβεση.

Στον ρόλο εναέριου συντονιστή είναι ελικόπτερο της Ε.Φ. και όχι της Αστυνομίας λόγω άλλων καθηκόντων. Επιπρόσθετα ενημερώθηκαν και ανταποκρίνονται τα 2 ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων. Στο επεισόδιο ανταποκρίνονται ακόμη, όπως αναφέρει, 4 πυροσβεστικά οχήματα και 8 του Τμήματος Δασών. Επίσης ανταποκρίθηκαν αλλά 7 οχήματα και προωθητής γαιών. Σε εφαρμογή τέθηκε και το Σχέδιο Ίκαρος 2. Ακόμη επιχειρούν 7 εναέρια μέσα για κατάσβεση της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε στις 13:42 σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς οι επίγειες δυνάμεις προστάτευσαν τόσο κατοικίες στην περίμετρο της Κοινότητας Πελαθούσα όσο και κτηνοτροφικά και άλλα υποστατικά.

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε περιμετρικά της Κοινότητας Πελαθούσας.

Τα μέτωπα είναι σε ύφεση και ελέγχονται επί του παρόντος από τις δυνάμεις πυρόσβεσης εξαιρουμένου του Βόρειου μετώπου το οποίο είναι πολύ δύσβατο και με πυκνή βλάστηση.

Εκεί συγκεντρώθηκε όγκος δυνάμεων για καταπολέμηση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.