Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, εκτός απροόπτου, μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων της σημερινής ημέρας. Το πρόγραμμα της τέταρτης ημέρας περιλαμβάνει.

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με πληροφορίες οι εκλογές για την πλήρωση των κενών θέσεων των Ιερών Μητροπόλεων Λαγκαδά και Καστορίας.
Αιτία που φαίνεται να οδηγεί στην απόφαση αυτή, όπως όλα δείχνουν, είναι ότι η αυριανή μέρα θα ήταν δύσκολη και χρονοβόρα ως προς την διαδικασία καθώς ήταν προγραμματισμένες να γίνουν και οι πέντε εκλογές για την πλήρωση των κενών θέσεων Λαγκαδά, Καστορίας, Κιλκισίου, Περιστερίου και Θήρας, κάτι άλλωστε που ανέφερε και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε να γίνουν σήμερα εκτάκτως οι δύο πρώτες και οι υπόλοιπες να γίνουν κανονικά αύριο, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου.

Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, εκτός απροόπτου, μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων της σημερινής ημέρας. Το πρόγραμμα της τέταρτης ημέρας περιλαμβάνει:

την εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου με θέμα: “Τροποποίησις των υπ’ αριθμ. 1/1977 και 2/1977 Κανονισμών της Ιεράς Συνόδου “Περί εργασιών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος” (Φ.Ε.Κ. Α’ 275/23.9.1977)”,
την εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου με θέμα: “Τροποποίησις του υπ’ αριθμ. 8/1979 Κανονισμού της Ιεράς Συνόδου “Περί Ιερών Ναών και Ενοριών’ (Φ.Ε.Κ. Α’ 1/5.1.1980)”,
την εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου με θέμα: “Η αξία, η σημασία και η υπακοή εις το Συνοδικόν Πολίτευμα της Εκκλησίας”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.