ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2019 : Άνοιξε η πλατφόρμα ενστάσεων για το κοινωνικό μέρισμα 2019, αφού από χθες όλοι περίμεναν σήμερα τη δημιουργία συμπληρωματικής σελίδας στην ΗΔΙΚΑ για την υποβολή ενστάσεων από όσους δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αίτηση.

ΕΚΤΑΚΤΟ- Κοινωνικό μέρισμα : Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει τα δημοσιονομικά δεδομένα και τα πρόσθετα κονδύλια που μπορούν να διατεθούν.

Μάλιστα, σημείωσε πως πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ήδη, από τα 200.000 νοικοκυριά που είχε ανακοινωθεί αρχικά ότι θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα, ως δικαιούχοι εμφανίζονται περισσότερα από 250.000.

Για να φτάσουν έτσι τον αριθμό των 300.000, θα υπάρξει μικρή διεύρυνση των κριτηρίων των δικαιούχων που θ’ ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα επιτρέψουν να πάρουν το κοινωνικό μέρισμα 300.000 νοικοκυριά μελετά η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο.

Περισσότερες από 265.000 αιτήσεις για τη χορήγηση του έκτακτου κοινωνικού μερίσματος μέσα στις δύο πρώτες ώρες από το άνοιγμα της πλατφόρμας συγκέντρωσε η ΗΔΙΚΑ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ : Χάος με τις αιτήσεις

Ωστόσο, από αυτές, εγκρίσεις χορήγησης δόθηκαν μόλις στις 44.000 με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες να μένουν με την… απορία και να κατακλίζουν από χθες το τηλεφωνικό κέντρο τόσο της ΗΔΙΚΑ (που λειτουργεί το www.koinonikomerisma.gr ) όσο και της ΑΑΔΕ (που ετοίμασε τις λίστες των δικαιούχων).

Στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ αναρτήθηκε ειδοποίηση για τους γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ, κατηγορία στην οποία έχουν εντοπιστεί πολλά προβλήματα και απορριπτικές αποφάσεις από την 1η στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα.

«Διευκρινίζεται ότι για τα εξαρτώμενα μέλη π.χ. ΑΜΕΑ που υποβάλλουν και τα ίδια φορολογική δήλωση, το αίτημα πρέπει να υποβάλλεται από τον γονέα στου οποίου τη φορολογική δήλωση είναι εξαρτώμενα».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.