ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Σε μήνυση με βάση τον αντιρατσιστικό Νόμο προχωρούν δυο δικηγόροι των Αθηνών κατά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και του περιβάλλοντός του με βάση το άρθρο του Αρχιδιακόνου του για το ζήτημα των αντιδράσεων γύρω από τη βάπτιση των δυο παιδιών στην Παναγία Φανερωμένη Βουλιαγμένης.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE οι Ευαγ. Μανισάκης και Χαράλαμπος Κτενάς, το άρθρο που κυκλοφόρησε σε εφημερίδες και απηχεί τις θέσεις του Σεβ Μητροπολίτου Αμερικής Ελπιδοφόρου, μεταφέροντας τα λόγια του Αρχιδιακόνου του π Ιωάννη Χρυσαυγή βρίθει από ανυπόστατες αναφορές και ανακρίβειες που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη κοινωνική αναταραχή ενώ στοχοποιούν εμμέσως την πλειοψηφία των Ορθοδόξων Χριστιανών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στη συνέχεια παραθέτουν επίμαχα σημεία:

«Δεν οφείλει να υπάρχει διαμάχη για το βάπτισμα το οποίο ανήκει σε όλα τα παιδιά. Τότε γιατί η ενέργεια του Ελπιδοφόρου δημιούργησε τόση φιλονικία και κατηγορία; Όταν μία ανεξάρτητη Εκκλησία επικοινωνήσει με το Οικουμενικό Πατριαρχείο για το τι διημείφθη, διερωτώμαι τι ακριβώς θα αποκαλύψουν οι φόβοι μας γι’ αυτό το θέμα. Φοβόμαστε μήπως διαλυθούν η παράδοση και η αλήθεια;

Φοβόμαστε ίσως ότι θα σχίσει κάποιο άραφο ύφασμα; Ενώ η ιστορική Εκκλησία δεν είχε ποτέ δυσκολία να μιλήσει στις συνόδους ανά τους αιώνες και ιδιαίτερα όταν υπήρχαν διαμφισβητούμενα και περίπλοκα θέματα όπως το φύλο του (ή η σάρκα) του Χριστού και η σπουδαιότητα απεικόνισης του ιερού.

Φοβόμαστε να ανοίξουμε το κουτί της Πανδώρας; Όφειλε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας να ήταν περισσότερο ενήμερος για το τι συμβαίνει στη Μητρόπολή του ή μήπως υπάρχει άλλος λόγος και έσπευσε να νίψει τα χέρια του για να καλύψει τα ίχνη του; Παραδέχεται ότι δεν θα είχε το θάρρος να αποφασίσει εάν είχε όλες τις πληροφορίες.

Όφειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος να είχε διευκρινίσει γραπτώς πως τα παιδιά δεν ανήκουν σ’ αυτό που ο Μητροπολίτης Γλυφάδας ονομάζει ‘παραδοσιακή οικογένεια’; Περιμένουμε το ίδιο για παιδιά μονογονικού γονέως; Τι γίνεται με τα παιδιά άθεων γονέων ή για γονείς που έχουν κάνει πολιτικό γάμο ή δεν έχουν τελέσει κανέναν γάμο; Σ’ αυτές τις περιπτώσεις επιβάλλομε περιορισμούς για τη φωτογράφιση ή τη δημοσιότητα όπως έχει λεχθεί για την προκειμένη περίπτωση;».

Σε άλλο σημείο, ο Χρυσαυγής διερωτάται ως εξής: «Φοβόμαστε να παραδεχθούμε τη δική μας δυσφορία ή ντροπή για συζήτηση σεξουαλικών αρχών ή πρακτικών; Δεν θα ήταν καιρός για μία ειλικρινή συζήτηση γύρω από το σεξ και το φύλο στην Εκκλησία;

Οφείλουν εκείνοι οι επιρρεπείς να κατακρίνουν τον τρόπο ζωής των άλλων είτε είναι χειροτονημένοι Επίσκοποι ή αναγκαστικοί επικριτές ‘να βγάλουν πρώτα τη δοκό από τα δικά τους μάτια’ όπως είπε ο Χριστός;».

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4285/2014
ΦΕΚ 191/Α/10.9.2014

Τροποποίηση του ν. 927/1979 (Α’ 139) και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328) και άλλες διατάξεις.

Άρθρο 1
Το άρθρο 1 του ν. 927/1979 αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 1 Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους
1.Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 -20.000) ευρώ.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Χριστίνα Ορθοδοξία

Πραγματικά ζούμε καιρούς χαλεπούς...
Η διαστροφή ,η ανωμαλία και ότι ζοωδες,κτηνώδες και παραφύση έχει νομιμοποιηθεί σε μια υποτιθέμενη Ορθόδοξη χώρα.
Το να μας ζητούν τα δικαιώματα τους οι Σοδομιτες τους οποίους ο Θεός κατέκαψε (σημερινή Νεκρά Θάλασσα ) και αφάνισε.
προκαλεί οργή Θεού και ευσεβούς λαού.
Η εκκλησία έχει τους Ιερούς Κανόνες της τους όποιους εχουν θεσπίσει ο Χριστός πρωτα απο όλα και οι Άγιοι Πατέρες.
Οι νόμοι του κράτους δεν υπάγονται μέσα στην εκκλησία από την στιγμή που είναι αντίθετοι με το Ιερό Ευαγγέλιο και τους Ιερούς Κανόνες. Είστε άθεοι, βλασφημοι και κτήνοι μη πω και χειρότεροι διότι τα κτηνοι δεν κάνουν αυτά τα οποία υποστηρίζετε (αρσενοκητια) και ότι άλλο. Δεν αποδέχεται η Ορθόδοξη εκκλησία αυτά τα αμαρτωλά και βδελιρα ίσα ίσα τα καταδικάζει από τις Ιερές Συνόδους .

Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει εκτός Ορθοδόξου εκκλησίας αφού ούτως ή άλλως είναι εκτός, εντός όμως της Ορθοδόξου
εκκλησίας οφείλει να σέβεται τούς Ιερούς Κανόνες της εκκλησίας. Επίσης η ελευθερία του λόγου και το αυτεξούσιο υπάρχει και μας δωθηκε από τον Θεό για να κρίνουμε την δίκαια κρίση.

Σας εύχομαι να αποταξετε τον Σατανά από επάνω σας με την μετάνοια ,διότι κανένας δεν θα γλυτώσει από την οργή του Θεού όταν πάει ενάντια του.