Η ιερά Μητρόπολις Μόρφου ανακοινώνει ότι, συμφώνως προς τον εν ισχύι Καταστατικόν Χάρτην της Εκκλησίας Κύπρου (Λευκωσία 2010) και τα ισχύοντα μοναστικά τυπικά, μετά την τέλεσιν του τεσσαρακονθημέρου μνημοσύνου της αειμνήστου κεκοιμημένης μοναχής Ιουστίνης, πρώτης Καθηγουμένης της ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Ορούντης της καθ᾽ ημάς Μητροπόλεως, συνήλθεν η Αδελφότης της Μονής την παρελθούσαν Πέμπτην, 11.08.2022, προς εκλογήν νέας Καθηγουμένης.

Ως εκπρόσωποι του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου, προς διακρίβωσιν της εγκυρότητος της εκλογικής διαδικασίας, ωρίσθησαν και παρίσταντο ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, αρχιμανδρίτης Φώτιος Ιωακείμ, και ο αρχιερατικός Επίτροπος Μαραθάσης, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Καλογήρου.

Γενομένης της σχετικής ψηφοφορίας, εξελέγη παμψηφεί ως Καθηγουμένη η μοναχή Φιλουμένη.

Εν συνεχεία, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας κοινοποιήθηκε προς τον Μητροπολίτην Μόρφου κ. Νεόφυτον, ο οποίος και ενέκρινε την νεοεκλεγείσαν Καθηγουμένην και της ευχήθηκε καλήν στερέωσιν και ενίσχυσιν εις το βαρυσήμαντον διακόνημά της.

Ο Πανιερώτατος θα απαντήσει προσεχώς και γραπτώς προς την ιεράν Μονήν Αγίου Νικολάου και θα καθορίσει την εν καιρώ τω δέοντι ημερομηνίαν προχειρίσεως της μοναχής Φιλουμένης εις Καθηγουμένην. Μέχρι τότε, η αδελφή Φιλουμένη θα εκτελεί χρέη Προισταμένης της Μονής.

Η Μητρόπολις Μόρφου εύχεται προς την νεοεκλεγείσαν μοναχήν Φιλούμενην καλήν δύναμιν και όπως ακολουθήσει τα ίχνη της μακαριστής οσίας της Γεροντίσσης εις την διαποίμανσιν της νεοπαγούς Αδελφότητος.

Επισκοπείον Μόρφου, τη 16η Αυγούστου 2022,
Ανάμνησις της εξ Εδέσσης μετακομιδής της αχειροποιήτου Εικόνος,
ήγουν του αγίου Μανδηλίου, και του αγίου μάρτυρος Διομήδους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.