Άμεση ήταν η απάντηση του Πατριαρχείου Μόσχας για την κατεδάφιση του μνημείου του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Χάρκοβο.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, μιλώντας στο interfax δήλωσε ότι “αυτό αποτελεί βαρβαρότητα.”

“Μιλάμε για μια άγρια βαρβαρότητα. Οι απόγονοι κοροϊδεύουν τον Μέγα Δούκα του Κιέβου, φωνάζοντας: Η Ουκρανία είναι Ευρώπη! Το μίσος για την δική του πολύτιμη κληρονομιά στερεί τη λογική” – τόνισε μεταξύ άλλων ο π. Νικόλαος.

Σε άλλο σημείο ο Πρωθιερέας του Πατριαρχείου Μόσχας, πρόσθεσε: “Ο Θεός να δώσει φώτιση στα άρρωστα αυτα μυαλά και να απελευθερώσει από αυτά τον συγγενή μας λαό της Ουκρανίας”.

Τρίμετρο Μνημείο του Μεγάλου Δούκα του Κιέβου, Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι κατεδαφίστηκε στο Χάρκοβο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί, το άγαλμα του Αγίου Αλεξάνδρου κατεδαφίστηκε με την χρήση βαρέου οχήματος.

Επίσης, στον χώρο διακρίνονται άτομα των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, οι οποίοι παρακολουθούν την εξέλιξη της επιχείρησης.

Το μνημείο του Αλέξανδρου Νιέφσκι στο Χάρκοβο, ανεγέρθηκε προς τιμήν της 350ης επετείου της πόλης τον Αύγουστο του 2004.

Να αναφερθεί ότι μετά το γεγονός, υπήρξε ενημέρωση ότι στο Κίεβο εγκαταστάθηκαν προστατευτικές κατασκευές για τα μνημεία των Αγίων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.