Σε ισχύ τέθηκαν από τις 6 σήμερα το πρωί τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σχετικά με τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, καθώς εκδόθηκε η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία λήγει στις 6 το πρωί της 7ης Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ, η οποία κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τις προηγούμενες, οι ιερές ακολουθίες θα συνεχίσουν να τελούνται κεκλεισμένων των θυρών αποκλειστικά και μόνο από τον θρησκευτικό λειτουργό και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό, χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων. Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική για τους λειτουργούς, μόνο κατά την διάρκεια τέλεσης της ακολουθίας.Στις κηδείες και τις σχετικές με αυτές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, έως εννέα (9) ατόμων και των προσώπων που επιμελούνται της ταφής.

Οι Ιερές Μονές, τα Μοναστήρια, τα Ησυχαστήρια και οι λοιποί χώροι εγκαταβίωσης του συνόλου της Επικράτειας, κατά το ως άνω χρονικό διάστημα ισχύος της παρούσας δεν δέχονται κοινό και πιστούς σε οργανωμένες ή ατομικές προσκυνηματικές επισκέψεις. Η λατρευτική ζωή των Ιερών Μονών, των Μοναστηριών και των Ησυχαστηρίων μπορεί να συνεχίζεται, κατά την κρίση του Ηγουμένου ή της Ηγουμένης και κατόπιν έγκρισης του επιχώριου Μητροπολίτη, υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι δεν συμμετέχει κανένας άλλος πλην της μοναστικής αδελφότητας και με ανώτατο όριο τα δέκα (10) μέλη της μοναστικής αδελφότητας, τηρώντας τον κανόνα ενός ατόμου ανά 15 τ.μ. επιφανείας με ελάχιστη απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ τους και εφόσον τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής που έχουν θεσπίσει οι δημόσιες αρχές για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων, όπως και το προηγούμενο διάστημα, θα επιβάλλεται Διοικητικό πρόστιμο στον κατά νόμο υπεύθυνο του χώρου λατρείας ή, απουσία αυτού, στον παριστάμενο θρησκευτικό λειτουργό χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.