Πίστη, προσευχή και αλληλεγγύη είναι το τρίπτυχο που συστήνει στις δύσκολες αυτές στιγμές το Πατριαρχείο Ρουμανίας σε ανακοίνωση του, ενώ προτρέπει τους πιστούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και να τηρούν τις οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, συστήνει προς όλους τους ιερείς της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας να εφαρμόσουν με ρεαλισμό, διαύγεια και εμπιστοσύνη τα μέτρα που επιβάλλουν οι κρατικές αρχές, μέτρα που επηρεάζουν προσωρινά και τη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας.

Το Πατριαρχείο είναι σε διαρκή επικοινωνία με τις Μητροπόλεις και τις Επισκοπές και συντονισμένα λαμβάνονται αποφάσεις σχετικά με το λειτουργικό πρόγραμμα που τις δύσκολες αυτές μέρες έχει τροποποιηθεί και στη Ρουμανία.

«Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, είναι ουσιώδεις για τη ζωή του πιστού η προσευχή και η ευθύνη για την προσωπική και κοινωνική υγεία, καθώς και η παροχή βοήθειας όσων έχουν ανάγκη, με την προσφορά εθελοντικής βοήθειας και υλικής στήριξης», τονίζει, μεταξύ άλλων το σχετικό Δελτίο Τύπου του Πατριαρχείου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.